Handbal Houten klaar voor de BENE-league

1 september 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Handbal Houten klaar voor...

Handbal Houten staat aan de vooravond van de eerste wedstrijd in de Bene-League. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd in The Dome tegen het Belgische Sporting Pelt op het programma, een ervaren Bene-League team.

Het wordt een spannende competitie voor Handbal Houten in de Bene-Liga. De kersverse trainer verwacht dat het een zware uitdaging gaat worden: ‘Ik denk dat we er klaar voor zijn, maar dat zal aanstaande zaterdag tegen Sporting Pelt moeten blijken’.

Opbouwer Milo Bos verwacht dat het een pittige competitie wordt: ‘Ik denk dat het mentaal een zwaar seizoen wordt, en ik zal veel moeten leren.’ Ook op het fysieke vlak moet er een stap extra worden gezet: ‘We doen nu ook 3 keer per week krachttraining bij de club.’

De club heeft zich versterkt met de ervaren cirkelspeler Diego Jacobs van topclub Volendam: ‘Volendam trainer 8 keer per week, en wij 5 keer. Die extra middagtrainingen waren wel extra fijn, aangezien je dan meer ingespeeld, ervaren en onderdelen van het spel herhaalt. Als je meer traint, ben je over het algemeen sterker.’

Voorzitter Dick Bosman vraagt om meer professionaliteit: ‘We moeten doorgroeien op allerlei vlakken. Onze social media, financiën en trainingsarbeid moeten beter’. Dick verwacht een moeilijke entree in de BENE-league: ‘Misschien kunnen we stunten, maar vooral plezier is belangrijk’.

De eerste competitiewedstrijd is zaterdag 2 september om 19.00 in The Dome tegen Sporting Pelt. De entree is gratis voor jongeren onder de 16. Vanaf 16 jaar betaal je €7,50.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love