Grote brand verwoest woningen en winkels aan de Herenweg Houten

25 juli 2015

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Grote brand verwoest woningen...

De Kwalitaria, nagelstudio en een aantal woningen zijn verloren gegaan bij een enorme brand die zaterdagmiddag 25 juli uitbrak op de Herenweg. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond vier uur kwam de melding binnen en loeiden er in de buurt van het Oude Dorp veel sirenes. Het bleef in de buurt niet onopgemerkt. Eerst mochten omstanders vrij dichtbij de brand staan, maar vanwege de enorme rookontwikkelingen, de wind en om de brandweer vrije doorgang te bieden werd iedereen gevraagd verder naar achteren te gaan. De brandweer is uren bezig geweest om de brand te blussen, maar om half tien werd het sein dan eindelijk brand meester gegeven.

Eerste getuige
Een getuige die net zijn broodje wilde bestellen bij de Kwalitaria vertelt: “Ik was binnen, een broodje  bestellen. Opeens roken we een rare lucht en werd er brand geroepen. We zijn direct naar achter gelopen en zagen de vlammen uit het gebouw komen. We wilden de brand nog blussen, maar het was al te hevig.”

De eigenaar van de Kwalitaria Frans Wennekes was niet aanwezig tijdens de brand maar werd gebeld door een collega. Een collega van Omroep Houten sprak tijdens de brand met Wennekes: “Het duurde erg lang voordat de brandweer kwam, zeker 15 minuten en vervolgens konden ze pas na 30 minuten blussen. Gelukkig zijn er geen gewonden, maar het is afwachten of er nog iets overblijft.”

Geen schadelijke stoffen
Inmiddels is het duidelijk dat er tijdens de brand geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen en het pand, dat kan als verloren worden beschouwd.

Houten is even landelijk nieuws
Het nieuws van de brand bleef in Nederland niet onopgemerkt. RTV UtrechtNu.nl, Hart Van Nederland, NOS en de diverse lokale nieuwssites hebben het bericht opgepakt. Ook op de sociale media werd er druk getweet over de ‘ramp’.
De gemeente Houten kwam pas laat op de avond met een bericht en schrijft daarin dat er in Houten de komende periode bruin (onschadelijk) water uit de kraan kan komen.

Hoe het verder moet met de verwoeste winkels en woningen, daar is momenteel nog geen nieuws over.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love