GGD regio Utrecht sluit vanaf woensdag tijdelijk kleine vaccinatielocaties en schaalt grotere op

20 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. GGD regio Utrecht sluit...

Vanaf woensdag 22 december sluiten de zogeheten ‘dichtbij locaties’ tijdelijk in de regio Utrecht. Inwoners kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grote vaccinatielocaties Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Per 27 december opent vaccinatielocatie Expo Houten en wordt de locatie Jaarbeurs flink vergroot door te verhuizen van paviljoen B naar hal 1. GGDrU sluit de kleine locaties tijdelijk omdat ze alle medewerkers nodig hebben op de grote locaties. Zodat méér mensen sneller een booster kunnen krijgen.

GGD regio Utrecht moet zo’n één miljoen inwoners in enkele weken tijd vaccineren. Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: “Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij niet alleen aan artsen die prikken, maar ook aan medewerkers die het hele vaccinatieproces begeleiden zoals hosts, administratieve medewerkers en EHBO-ers. We hebben op dit moment álle mankracht nodig op de grote vaccinatielocaties om deze klus te klaren.”

Tijdelijke sluiting
Van de in totaal 29 vaccinatielocaties blijven 8 locaties over. Dit zijn de locaties in Utrecht (Jaarbeurs en Hoog Catharijne), Amersfoort (Rijtuigenloods en Meander Medisch Centrum), Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Op 27 december opent ook de Expo Houten. De overige kleinere locaties sluiten tijdelijk. Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Nicolette Rigter: “We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We realiseren ons dat inwoners hierdoor verder moeten reizen. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip van onze inwoners. Dit is de enige manier waarop wij iedereen zo snel mogelijk kunnen vaccineren.”

Wie er is nu aan de beurt?
De Rijksoverheid geeft gefaseerd nieuwe geboortejaren vrij om mensen uit te nodigen een afspraak te maken. Dit gebeurt van oud naar jong. Nicolette Rigter: Op dit moment zijn alle zestigplussers aan de beurt voor een boosterprik. We zetten alles op alles om hen voor eind december een booster te laten halen. Degenen die nu een afspraak hebben staan bij een dichtbij locatie, krijgen op korte termijn een sms, of worden gebeld om de afspraak om te verzetten. We vragen met klem om hierover niet zelf contact te zoeken met GGDrU. We nemen contact op binnen enkele dagen.”

GGDrU roept iedereen op die aan de beurt is, om zo snel mogelijk een boosterprik in te plannen. Online is dat het makkelijkst. “Wij begrijpen dat dit voor sommige mensen lastig is. Roep hierbij, waar mogelijk, de hulp in van een bekende. Voor mensen die toch willen bellen wordt zowel het regionale als het landelijke callcenter zo snel mogelijk opgeschaald. Kom alleen naar de vaccinatielocatie als u een afspraak heeft.
Samen met partners in de gemeenten bekijken we constant hoe we kwetsbare mensen kunnen ondersteunen om zo snel mogelijk de booster-vaccinatie te halen.”

Meer informatie
We zien dat een eerste en tweede vaccinatie na 3 maanden niet genoeg beschermt tegen de omikron-variant. Door de snelle verspreiding, kan het aantal ziekenhuisopnames snel stijgen. Dit willen we voorkomen door iedereen zo snel mogelijk een booster te geven. Daarnaast is het belangrijk dat u zich aan de Corona maatregelen houdt.

Uitnodiging gehad?
Heeft u een uitnodiging voor de boostervaccinatie gehad, of is uw geboortejaar aan de beurt? Dan kunt u een afspraak maken op www.planjeprik.nl. Vindt u het lastig om online een afspraak te maken, bel dan met ons op 030-630 54 00. Dat kan 7 dagen in de week van 08.00 tot 20.00 uur. Wij proberen de wachttijden zoveel mogelijk te beperken.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love