Gemeentesecretaris Henny den Bieman verlaat Houten

14 maart 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Gemeentesecretaris Henny den Bieman...

Na ruim dertig jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeente Houten neemt Henny den Bieman op 14 maart 2019 afscheid als gemeentesecretaris.

Henny heeft op de achtergrond een belangrijke rol gehad bij de groei van de stad. Hij heeft partijen bij elkaar gebracht en zaken voor elkaar gekregen die niet eenvoudig waren. Hij opereerde vanuit de achtergrond, maar met een duidelijk doel voor ogen. Hij speelde altijd open kaart over zijn intenties en probeerde dan met andere bij Houten betrokken partijen zoals Viveste, Gemeente en Bouwfonds zaken te doen.
Henny is bescheiden. Zijn toon van spreken is zacht. Een rustige man ook. Die het hoofd koel houdt ook in tijden van crisis. Hij heeft geen last van een groot ego. Dat kwam goed uit in de rol die hij vervulde. Hij stelde zich dienend op naar de bestuurders van de stad.
Op de tastbare resultaten van het samenbrengen, samen denken en samen creëren is hij trots. Er was een intrinsieke motivatie om alles uit de kast te halen voor het beste resultaat, waarbij ook wel eens risico genomen werd dat het verkeerd zou kunnen aflopen. Hij is ook blij met de bestuurders waar hij mee heeft mogen werken. Zij hadden lef om te besturen en richting te geven. Er kwam een theater, spoorverdubbeling, het spoor ging omhoog bij het Onderdoor en er kwamen grote fietstransferia.
Naast de groei van de stad groeide de gemeentelijke organisatie. In omvang en in professionaliteit. Hij gaf daarbij steeds aandacht aan de menselijke maat en had oog voor de mens in de organisatie. Henny den Bieman gaat vervroegd met pensioen.

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love