Gemeente Houten in gesprek met geloofsgemeenschappen over vluchtelingenopvang

1 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Gemeente Houten in gesprek...

Op 30 augustus hebben burgemeester Isabella en Wethouder Bos gesproken met een delegatie van de Houtense geloofsgemeenschappen over de opvang van vluchtelingen. Veel kerkgangers maken zich zorgen over de mensonterende situatie bij het azielzoekerscentrum in Ter Apel en dringen erop aan om ook in Houten een aantal vluchtelingen op te vangen. In een constructief gesprek zijn verschillende mogelijkheden aan de orde gekomen, waarbij de kerken willen helpen.
Burgemeester en wethouder zijn de kerken dankbaar voor hun initiatief en de uitgestoken hand zodat er samen verder gekeken kan worden naar wat er echt mogelijk is en welke vervolgstappen nodig zijn en welke partijen we hiervoor nodig hebben.

Samen zijn we van mening dat Houten op deze wijze kan laten zien -rekening houdend met de zorgen die er ook zijn – dat ze een bijdrage wil leveren om mensen in nood te helpen. Wordt vervolgd!

Dit bericht werd 30 augustus verzonden door de Houtense geloofsgemeenschappen. Zij riepen op 27 augustus het gemeentebestuur met een openbare brief en een videoboodschap op om iets te doen aan het vluchtelingenprobleem in Nederland.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love