Wat doen vrijwilligers bij de VVV in Houten?

3 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Wat doen vrijwilligers bij...

Afgelopen week brachten de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper al het nieuws naar buiten dat de VVV in Houten opzoek is naar vrijwilligers. Deze week spraken Jasper & Jos opnieuw met Josine om te onderzoeken waar je allemaal verantwoordelijk voor bent als vrijwilliger en of het inmiddels al gelukt is om enthousiaste Houtenaren te strikken.

Helaas, op de vraag of er al genoeg vrijwilligers gevonden zijn is het antwoord: Nee. De altijd vrolijke Josine laat weten dat er nog altijd vrijwilligers gezocht worden die in de winkel zouden mogen komen staan om onze gemeente te promoten bij de toeristen die deze omgeving aan doen. Dj Jos, die inmiddels aan het einde van zijn werkende leven begonnen is, vraagt zich toch wel af waar je allemaal verantwoordelijk voor bent als vrijwilliger bij de VVV.

De winkel is iedere woensdag tot zaterdag van 11:00 tot 15:00 voor bezoekers geopend en het werk van de vrijwilligers bestaan uit de volgende taken: het ontvangen van bezoekers waarbij het beantwoorden van vragen over wandel of fietsroutes dagelijkse kost is maar ook verkoop je onder andere VVV bonnen en streekproducten. Daarnaast zijn er, los van het werken in de winkel, nog tal van andere activiteiten waar een vrijwilliger zich mee bezig kan houden. Zo is Josine regelmatig de radio te horen om de VVV te promoten, er zijn vrijwilligers die gids zijn rondleidingen geven op bijvoorbeeld fort vechten.

Nieuwe vrijwilligers worden niet in het diepen gegooid maar krijgen een inwerkprogramma. Dan draai je drie of vier keer mee met een vrijwilliger die al langer dit werk doet zodat je de winkel leert kennen, het kassasysteem maar ook de hele agenda en alles wat er bij komt kijken uitgelegd krijgt. “Na dit inwerkprogramma dan heb je het wel in de vingers” aldus Josine.

Ga naar www.vvvkrommerijn.nl om jezelf aan te melden als vrijwilliger of bezoek het VVV kantoor bij het rond in het station in Houten. Luister daarnaast het hele interview terug dat afgelopen zaterdag live in de uitzending afgenomen werd en krijg direct wat leuke uit tips mee die Josine voor de luisteraar bedacht had.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love