Fuse is blij om na anderhalf jaar eindelijk weer in het theater te staan!

11 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Fuse is blij om...

Iedere week tijdens de zaterdagmiddag lunch bellen de DJ’s van Enthousiasper met een artiest die aankomende week in het Theater aan de Slinger op zal treden. Deze week spraken Steffie en Jos met violiste Emma van der Schalie die met de band Fuse op donderdag 14 oktober op komt treden.

De band Fuse is een groep muzikanten die alle zes een andere tas met muzikale bagage uit de muziekwereld op hun rug mee nemen en dat hoor je terug in de muziek van de band die hierdoor ontzettend divers is. Er komt van alles voorbij van Jazz tot klassiek, van rock tot modern. De bezoekers die voor 20:15 een kaartje gekocht hebben kunnen en super enthousiaste band verwachten die staat te springen om weer te mogen spelen. Emma is zelf ook onwijs gelukkig dat er weer mensen in de zaal kunnen zitten waarbij de sfeer is als om je vingers bij af te likken tijdens ieder optreden met Fuse.

Een naam die voor steeds meer mensen bekend in de oren klinkt. De band is al sinds de allereerste aflevering van het klassieke muziek tv-programma: Podium Witteman de huisband en daarmee al 5,5 jaar iedere zondag vanaf 18:15 op NPO 2 te zien.
Toen het programma nog in de voorbereidende fase zat raakte een aantal bandleden in contact met een van de redactieleden van het programma en werd er vanuit de producers gedacht dat deze groep jonge makers een mooie tegenhanger zouden kunnen zijn van de wat oudere presentator: Paul Witteman.

Van het verschil tussen optreden op tv en optreden in het theater kan Emma erg genieten.
De meeste mensen kennen de band van de TV en wanneer de violiste bezoekers na de theatershow spreekt geven die allemaal aan dat de beleving vele malen mooier en intenser is. Belangrijk hierin is ook dat wanneer de band een muziekstuk op TV speelt dit een van de eerste keren is dat het gespeeld wordt. Dit in tegenstelling tot de muziek die in het theater gespeeld wordt die vele malen vaker gespeeld en gerepeteerd is.

Het theater programma voelt, zoals de bandleden onderling zeggen aan als een “Haal je hart op tournee” waarbij heel veel stukken worden gespeeld die ze zelf de afgelopen anderhalf jaar ongelofelijk gemist hebben om te kunnen spelen. De show is een divers en bond programma geworden met mooie Jazzstukken, een paar hele mooie klassieke stukken en muziek die speciaal voor Fuse geschreven is. Het is dus afwisselend en heel enthousiast.

Fuse van tv maar dan vele malen energieker en uitbundiger dan op de TV.

Bezoekers kunnen op donderdag 14 augustus muziek verwachten die rijkt van uitbundige jazz solo’s tot hele intieme strijkers en een band die veel vertelt over de stukken die ze spelen waarbij het contact met het publiek er veel zal zijn.
Ga naar www.fusemusic.nl voor nog meer informatie over de band of luister hier het hele interview terug dat Violiste Emma afgelopen zaterdag tijdens de show had en hoor direct wat er bij haar op de lunch stond:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love