Er is echt onwijs veel leuks te doen in de omgeving van Houten.

11 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Er is echt onwijs...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma met een Houtense organisatie om te spreken over een speciale dag uit de week. Deze week spraken Jos en Steffie met vrijwilligster bij de VVV Krommerijnstreek: Josine Fransen om te onderzoeken wat er allemaal voor leuks te doen is in onze omgeving.

Het is misschien niet bij iedereen even bekend maar ook in Houten is er een afdeling van de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer oftewel: de VVV. Deze is gevestigd op de Onderdoor 80 vlak naast het station. De VVV Krommerijnstreek is in het bijzonder bedoeld om iedereen die naar Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede wil komen en het hele gebied daartussen informatie te bieden over wat er precies allemaal te doen is. Het is dus ideaal voor mensen die even de stad Utrecht uit willen en genieten van deze mooie groene omgeving. Van uit de winkel kan Josine niet alleen informatie verschaffen maar verkoopt de VVV ook verschillende streekproducten van lokale ondernemers.

Josine geeft graag als tip het Eiland van Schalkwijk meegeven om de aankomende periode eens te bezoeken. Het eiland ligt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek. Het is een stuk land, een eiland bij Tull en ’t Waal en Schalkwijk waar een aantal forten liggen. Er is een hele mooie routekaart voor het eiland gemaakt die gratis is af te halen bij het gebouw naast het station. Op deze kaart staan verschillende leuke fietsroutes.

Een van de forten die je met deze routekaart kunt bezoeken is het Fort Hondswijk.

Dit fort is onderdeel van de Hollandse waterlinie en uitgeroepen tot Unesco erfgoed. De Hollandse Waterlinie dat loopt van Amsterdam tot Gorkum met hier zijn verschillende oude forten te vinden. Tot niet zo lang geleden was Fort Hondswijk compleet overwoekerd maar sinds het schoongemaakt is, is dit fort bij Houten te bezoeken voor publiek. Het is een prachtig bouwwerk en interessant voor mensen die houden van geschiedenis, architectuur en cultuur.

Een andere aanrader is het nieuwe bos in Houten: Nieuw Wulven. Ondanks dat het een jong bos is en aangelegd is krijgt het steeds meer vorm. In het bos, dat te vinden is tussen Bunnik en Houten, kan heerlijk gewandeld worden en binnen korten tijd zal het uitgebreid worden met een horecagelegenheid.

Voor meer informatie over wat er te doen is in Houten kan iedereen op maandag tot vrijdag tussen 11:00 en 15:00 terecht bij de VVV naast het station. Ook www.vvvkrommerijnstreek.nl is te bezoeken en een echte aanrader! De VVV zoekt nog vrijwilligers dus mocht je ook graag over Houten praten dan moet je jezelf hier zeker aanmelden!

Luister hier het hele interview terug dat afgelopen zaterdag gehouden is met Josine door Jos en Steffie en hoor direct wat de VVV gedaan heeft met de Dag van het Toerisme van 29 september:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love