Bij Boer Gijs verkopen ze misschien wel de meest bijzondere appel van Nederland!

11 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Bij Boer Gijs verkopen...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer tijdens hun item: Fietsen voor mijn eten. Deze week spraken Steffie en Jos met Norbert Jongerius die graag wilde vertellen over de hele speciale appel die sinds kort verkocht wordt.

Het gaat namelijk over een appel met de naam “Sonnenglanz” die Norbert in zijn winkel verkoopt en is met recht een hele speciale appel te noemen. Deze van oorsprong Duitse appel springt er echt uit met zijn mooie gele glans en schittert daardoor als een zonnetje in de boom. Wat deze appel echt uniek maakt is dat wanneer je de appel doorsnijdt deze niet bruin wordt!

Dit komt omdat de appel vol zit met antioxidanten en dit stofje zorgt ervoor dat de appel niet bruin wordt en het vruchtvlees wit blijft. Dat is wel echt uniek te noemen en geweldig natuurlijk voor iedereen die zijn gesneden appels mee wil nemen naar het werk of naar school. Maar daar stopt het bijzondere karakter van de appel nog niet! Want ook mensen met een appel allergie kunnen deze appel eten! Tot 75% van de mensen met een appel allergie kan deze Sonnenglanz appel verdragen en zelfs ook het appelsap van de appel drinken.

Naast de Sonneglanz verbouwt Norbert meer soorten appels zoals de Pinova, de Elstar, Goudrenetten maar ook peren zoals Conference en de speciale Early Desire peer groeien op het land van Jongerius. Deze peer is niet zo bekend bij de Nederlandse consument omdat de peer vooral geëxporteerd wordt naar Zuid-Duitsland waar de peer veel meer gewaardeerd wordt. Volgens Norbert is dit hartstikke zonde omdat de peer een hele lekkere peer is.

Wanneer Houtenaren het leuk vinden zouden ze langs kunnen komen bij Norbert om te wandelen door de boomgaarden. Jongerius heeft dit in het leven geroepen omdat hij naast de boerderijwinkel graag meer wilde bieden dan alleen het verkopen van zijn zelf verbouwde producten. Er kan door alle vier de seizoenen door de boomgaard gelopen en alles wat je in deze gaard ziet kan je vervolgens bij de winkel Boer Gijs kopen!

De naam van de boerderijwinkel “Boer Gijs” is een verwijzing naar de overgroot opa van Norbert die het bedrijf ooit begonnen is. Deze overgroot Opa was een vrijgezelle boerenjongen en omdat je vroeger als vrijgezelle boer geen boerderij over kon nemen is hij toen der tijd getrouwd met de moeder van de opa van Norbert. Als eerbetoon heeft Norbert zijn winkel vernoemd naar zijn overgroot opa!

Kom dus gerust eens langs op de Heemsteedseweg 2B bij de boerderijwinkel Boer Gijs! Of kijk voor meer informatie op https://www.boergijs.nl/
Luister daarnaast hier het hele interview terug dat Steffie en Jos afgelopen zaterdag afnamen met Norbert en hoor direct wat er nog meer te doen is bij de boerderij:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love