Fietsen voor mijn eten vanaf dit seizoen iedere zaterdag bij Enthousiasper

11 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Fietsen voor mijn eten...

Iedere week besteden de DJ’s van Enthousiasper aandacht aan de lokale ondernemer tijdens het item Fietsen voor mijn eten. Het aankomende jaar zal dit een exclusieve samenwerking worden tussen het radioprogramma op de zaterdagmiddag en de organisatie van Fietsen voor mijn eten.

Deze samenwerking is ontstaat nadat de DJ’s afgelopen jaar meerdere keren met Christie de Vrij aan de telefoon gehangen hebben. Beide waren zo enthousiast over deze samenwerking dat het een goed idee leek om in dit nieuwe radioseizoen vanuit Fietsen voor mijn eten iedere week te bellen met een lokale ondernemer. Juist om deze lokale ondernemer met zijn of haar producten onder de aandacht te brengen van de Houtenaar.

Dit zorgt ervoor dat er de aankomende weken er verschillende ondernemingen op het programma staan. Dit wordt een mooie mix van verschillende landwinkels, fruittelers en groentetelers. De seizoen groenten worden benadrukt maar ook zal er een focus komen op leuke activiteiten die te doen zijn in de Kromme rijn Streek.

Fietsen voor mijn eten is een landelijk platform waarbij alle producten die bij de boeren en telers te koop zijn op een overzichtelijke kaart gezet worden. Dit wordt gedaan om mensen uit de omgeving te stimuleren om op de fiets langs te gaan bij deze lokale ondernemers. Het mag geen geheim zijn dat de gemeente Houten zich hier natuurlijk extra goed voor leent door de fiets vriendelijkheid. Daarnaast is de ligging van Houten perfect omdat het omringt wordt door kersen, peren en appelboomgaarden.

Christie benadrukt dat je voor je hele maaltijd gemakkelijk op pad kan in de omgeving. Er is van melk tot lokaal bier en van vis of vlees van alles in de omgeving te vinden. Zo zijn er ook een hoop verrassingen te vinden in onze groene omgeving waarbij je niet alleen melk maar ook overheerlijke vla kan kopen bij boeren om de hoek.
Het valt wel te stellen dat je voor de hele schijf van vijf terecht kan bij de ondernemers in de omgeving en dat is iets waar Christie trots op is.
Alle informatie hierover kan natuurlijk terug gevonden worden bij de website van Fietsen voor mijn eten en dit kan via www.fietsenvoormijneten.nl

De boerenmarkt die afgelopen zaterdag georganiseerd werd kon natuurlijk niet onbesproken blijven tijdens het interview.
Bij restaurant Vroeg in Bunnik stonden verschillende kramen van lokale ondernemers en zo ook een kraam van Fietsen voor mijn eten die voor deze gelegenheid zelfgemaakte lokale producten verkochten. Naast Fietsen voor mijn eten stonden er ook andere exploitanten op de markt om eten te verkopen. Zo had zorgboerderij de Bossewaard een kraampje met zelfgemaakte notenrepen en was Pure and Easy te vinden. Dit is een ondernemer uit Schalkwijk die gezonde snacks en taarten maakt.

 

Neem wel ook contant geld mee, liet Christie nog duidelijk weten! Dit omdat je niet bij iedere kraam met pin kunt betalen. Luister hier het hele interview terug en hoor precies wat voor lekkere taarten er te kopen zijn bij Pure and Easy:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love