Nederlandstalig bij Houten FM

11 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Houtens Luisterlied met Martin
  6. /
  7. Nederlandstalig bij Houten FM

Lekkere, goede en mooie Nederlandstalige (kleinkunst) muziek bij Houten FM op maandag.

Maandag 30 augustus was de 1ste uitzending van Houtens Luisterlied. Hierin kon je de nieuwste, leukste en mooiste Nederlandstalige liedjes horen. Liedjes en thema’s met een verhaal erbij. Gericht op de actualiteit. Zo was daar Matroesjka, het duo met o.a. Lisa Loeb, die op 27 augustus de zomereditie van de Slimste Mens heeft gewonnen. Gekozen was voor het liedje “#ImAlive”, waarin (heel actueel) de vluchtelingenproblematiek werd bezongen. Andries Tunru met “Samen zijn” werd gedraaid vanwege zijn theatershow die op zaterdag 4 september te zien was in Theater aan de Slinger.

De Conference van de week was van Harrie Jekkers en de “Op volle toeren” kraker van weleer: Canyon met “Als ik maar bij jou ben”. Kortom een gevarieerde uitzending met ook een aantal verzoeken, met name van artiesten die u wel kent, maar mogelijk niet de liedjes.

Na 2 weken vakantie, ben ik er op maandag 20 september weer en dan elke week t/m juli 2022 op de maandag van 17.00 tot 19.00 uur.

In de uitzending van 20 september heb ik een interview met Jolien Kistemaker. Zij is geboren in Houten en naast het feit dat zij heel mooi kan zingen is ze ook liedjesschrijver, theatermaker en dichter met een hart voor de Nederlandse taal. Op 23 september gaat haar 3e voorstelling “Thuis” in première in Theater aan de Slinger (waarvoor nog kaarten verkrijgbaar zijn, zie www.aandeslinger.nl). Tijdens het interview praten we hierover en laat ik 2 nummers van Jolien horen. Verder aandacht voor Jan Rot, waarvan op 17 september zijn laatste tour in première gaat, getiteld “OK BOOMER”. Ik ga naar de première voorstelling en zal u tijdens mijn uitzending daar meer over vertellen en natuurlijk daarbij een nummer van Jan Rot.

Tenslotte besteed ik wekelijks veel aandacht aan de voorstellingen die gaan komen in Theater aan de Slinger en heb bijna wekelijks een interview met één van de optredende artiesten. Als je van het Nederlandstalige lied houdt en van theaterbezoeken en kleinkunst en je wilt weten wat zich allemaal afspeelt in Houten, is dit hét programma.

Een verzoekje voor een Nederlandstalig lied (met misschien een achterliggend verhaal erbij)?: stuur het naar martintrompert@omroephouten.nl óf app de studio vlak voor óf tijdens de uitzending.

Wil je de uitzending terugluisteren, dat kan via de website van Omroep Houten FM: www.omroephouten.nl/gemist


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love