Feestelijke Aftrap start Stichting Met je hart

5 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Feestelijke Aftrap start Stichting...

Op donderdag 8 juli aanstaande vindt om 15.30 uur de feestelijke aftrap plaats van Stichting Met je hart Houten in Restaurant De Roskam, Plein 25 in Houten.

Burgemeester van Houten Gilbert Isabella en Babs van Geel, de oprichtster van Stichting Met je hart zullen hierbij aanwezig zijn. Meike van der Veer zal een toepasselijk lied zingen.

Stichting Met je hart is in 2013 gestart in Utrecht en inmiddels in meer dan 35 gemeenten actief met stamtafels in lokale restaurants om eenzaamheid onder zelfstandig wonende senioren te verminderen. Een keer per maand komen de ouderen onder begeleiding van vrijwilligers bij elkaar om samen te eten. Door structureel waardevolle ontmoetingen te organiseren op plekken waar ook andere mensen elkaar ontmoeten, is er sprake van zien en gezien worden. Het terugkerende karakter van de stamtafels zorgt ervoor dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er écht contact ontstaat en zelfs nieuwe vriendschappen. De ouderen worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

Doel is om na de zomervakantie te starten met de eerste stamtafels in de gemeente Houten. Restaurant De Roskam heeft al toegezegd hieraan mee te willen werken.

Met je hart Houten is opgestart door Liesbeth Smits en Natasja Teuben Naber. Uiteraard zijn er nog meer vrijwilligers nodig die zich inzetten om de ouderen te vervoeren en te begeleiden tijdens de stamtafels. Na de zomervakantie organiseert de stichting een informatie avond in Houten, met het doel om het initiatief verdere bekendheid te geven.

Wat doet we?
Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen meer mee in hun eigen buurt.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love