Hondenpoep.. Zou dit wat voor Houten zijn?

5 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Hondenpoep.. Zou dit wat...

Als je aan de gemiddelde burger vraagt, wat zijn of haar grootste ergernis is in de gemeente, dan scoort de “hondenpoep” heel hoog.

Hoewel de gemeente er alles aan doet om het onder controle te krijgen, zelfs bakjes met zakjes aan de lantaarnpalen in groen gebieden, zijn sommige mensen heel hardleers. Ze presteren het hun hond te laten schijten op speelveldjes en gewoon door te lopen. En waag niet er wat van te zeggen. Derhalve werd mijn oog getrokken naar een artikeltje in het AD, waarvan ik onderstaand de tendens schrijf:

Tot voor kort kon er alleen beboet worden bij een heterdaadje: handhavers moesten praktisch naast de poepende hond staan om een boete uit te schrijven. Dat hoeft nu niet meer. D burgemeester van Twenterand beschrijft hoe het er voorheen aan toeging, en hoe mensen nu worden betrapt: „Je moet je voorstellen dat je ergens loopt met je hond, die dan gaat poepen. Een handhaver die de straat in komt lopen, kan van 100 meter afstand niet zien wat er precies gebeurt. Met ‘hij was gewoon aan het snuffelen’, kwamen mensen dan weg. Want dan is het geen heterdaadje. Maar met een warmtebeeldcamera is het voortaan wel een heterdaadje.” Datzelfde is het geval als een hond gepoept heeft, kort voordat een boa de straat in komt lopen: de nog warme drol is goed te zien op de camera. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep is 140 euro.

Zou het een oplossing zijn voor Houten? Ik stel voor het uit te proberen in de Fuik. Verder gaat bij zo’n bericht wel je fantasie op hol. Wat zou er nog allemaal meer mogelijk zijn? Ja Big Brother komt al dichter bij.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love