Crowd funding voor Rosa

5 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Crowd funding voor Rosa

Vorige week werd Houten getroffen door het bericht over het stelen van de bakfiets van Rosa. Nu is een inbraak of stelen van iets geen wereldnieuws, maar hier zat een heel wrang tintje aan.

Rosa heeft het syndroom van Doose. ,,Daardoor heeft ze stuiptrekkingen, wat later salaamkrampen bleken te zijn. Hiermee is ze ook eliptisch. De ergste vorm, waarbij ze continu epileptische activiteit in haar hersenen heeft. Dat vertraagt haar ontwikkeling, waardoor ze nu een cognitieve leeftijd van 11 maanden heeft.”

Daarnaast verkeert ze 10 tot 50 procent van de dag in een aanval. Ze kan wel lopen, maar valt vaak om. Daarom heeft ze altijd een valhelm op haar hoofd en vaak bloedneuzen en tanden door haar lip. Ze kan ook zitten, maar niet langdurig. Dat snapt ze niet. Het huis is op Rosa aangepast, met een hoog-laagbed, dat elektrisch op en neer gaat om Rosa te verschonen en uit bed te tillen. Ze heeft ook een aangepaste stoel met wieltjes, waar ze niet uit kan klimmen.

Om toch meer mobiel te zijn had men een speciale bakfiets (€2.700,-). Deze is nu vorige week gestolen.

Na dit gelezen te hebben is de Houtense Marjan Dijkstra met succes een crowd funding actie voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bakfiets gestart. Doel van de actie was € 3.000,- bij elkaar te krijgen. Genoeg voor nieuwe bakfiets, die met dat bedrag ook kan worden aangepast speciaal voor Rosa. Dat geld was 24 uur later al binnen.

De familie is totaal overdonderd door de actie, zij weten niet wat hen overkomt. Dus binnenkort kan Rosa weer overal heen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love