Feest in ‘t Goy: kerk bestaat 150 jaar

11 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. Feest in ‘t Goy:...

Op 11 september vierde de rk geloofsgemeenschap uit ‘t Goy het 150 jarig bestaan van de Onze Lieve Vrouwe ten Hemel Opneming kerk aan de Beusichemseweg.

De eucharistieviering werd voorgegaan door pastoor Hogenelst, geassisteerd door diaken Schoot. Pastoor Hogenelst en locatieraad voorzitter Ad de Rooy stonden in hun toespraak stil bij het verleden van het kerkgebouw en de betekenis van de geloofsgemeenschap. Ze roemden de onderlinge verbondenheid en hulpvaardigheid van de Goyenaren en spraken de hoop uit dat het katholieke geloof nog lang van betekenis mag zijn in het dorp en de Kromme Rijn streek.
Na de viering ging het feest verder in dorpshuis De Ploeg. Er waren toespraakjes van burgemeester Isabella, bisschop Hoogenboom en parochiebestuurslid Lilian Vernooij. Herman de Korte van de Historische Kring nam de feestvierders mee in het verleden van de kerk en wat daaraan vooraf ging.

Geloofsgeschiedenis ‘t Goy
In 1866 is in t Goy een noodkerk gebouwd. Een jaar later een pastorie. In 1870 is de eerste steen van de huidige kerk gelegd. Gebouwd naar voorbeeld van het middeleeuwse kerkje in Blauwkapel. Een uitgebreid document gemaakt door Herman de Korte staat hier: de (geloofs-) geschiedenis van ’t Goy


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love