Extinction Rebellion Houten verraste Wethouder Paul van Ruitenbeek met een gedicht

25 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Extinction Rebellion Houten verraste...

De effecten van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit zijn een directe bedreiging voor onze toekomst en die van onze (klein)kinderen. 

De werkgroep van Extinction Rebellion Houten verraste vrijdag j.l. Wethouder van Milieu/klimaat/energietransitie Paul van Ruitenbeek met een aantal kritische, groene hulpPieten. Deze hadden een brief op rijm bij zich, waarin gevraagd wordt inzicht te geven in de voortgang van het voornemen om in Houten in 2040 energieneutraal te zijn.

Eén van de groene Pieten droeg het gedicht op een ludieke wijze voor. Op ieder niveau zullen we, zowel de nationale, provinciale als lokale overheid, alsook bedrijven en consumenten, voort moeten maken. Des te meer we nu doen des te kleiner de negatieve gevolgen voor de opwarming van onze planeet. Hij kreeg ook een aantal gespreksonderwerpen aangereikt en de wethouder reageerde positief: hij wil graag met de werkgroep in gesprek.

Wil jij ook niet langer afwachten? Extinction Rebellion is de organisatie van geweldloos actievoeren met burgerlijke ongehoorzaamheid. Uit liefde (voor al wat leeft) en woede (om wat er allemaal mis gaat).

Voor info kijk je op www.extinctionrebellion.nl Wil je onze groep in Houten versterken? Mail dan naar Jetske Goudswaard: jetske@goudswaard.com


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love