(De opslag van) Het DoorGeefLuik gaat naar een andere locatie

25 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. (De opslag van) Het...

Het Doorgeefluik (ook wel de non-food bank genoemd) heeft voorlopig weer perspectief: donderdag ontvingen ze enthousiast de sleutel van De Raat 21, het winkelpand waar voorheen Bart Smit gevestigd was maar dat nu al jaren leegstond.

De opslag van alle meubelen en dergelijke was de afgelopen 3 jaar in het voormalig BRUNA gebouw aan de Walmolen gevestigd, maar de huur werd onlangs geheel onverwachts opgezegd.

Halsoverkop moest de opslag ontruimd worden. De reden is onduidelijk.

Het team van het DoorGeefLuik (DGL) heeft voor de spullen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming gezocht. Ook naar de Kringloop is een deel gegaan, maar helaas is ook een deel naar het Afvalscheidingsstation afgevoerd. De belangrijkste spullen kon DGL gelukkig ‘redden’ door ze voorlopig in een garageruimte van Viveste op te slaan. Maar die opslag stond binnen 2 weken alweer vol.

Met nieuw aanbod gaat DGL vanuit De Raat nu hopelijk weer veel mensen, die op of onder het minimum leven, blij maken. De Raat wordt gebruikt voor opslag van de grote spullen: meubels, bedden, kasten, zit- en eethoeken, etc. Het is geen winkel, er zijn geen vaste bezoektijden. Alles gebeurt op afspraak, ook het inleveren van goederen.

Mensen met een krappe beurs kunnen bij het DoorGeefLuik terecht via 06-17530192 of per mail aleid.groothoff@hetnet.nl

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love