Patrick Nederkoorn staat deze vrijdag in Aan de Slinger met zijn voorstelling waarbij best gelachen mag worden over het milieu.

24 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Patrick Nederkoorn staat deze...

Iedere week mogen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest bellen die in de week na de radiouitzending op komt treden in het theater Aan de Slinger. Deze week spraken Jasper & Steffie met theatermaker Patrick Nederkoorn die op vrijdag 25 november om 20:15 in het theater staat met zijn voorstelling Hoogtij.

Bezoekers die deze vrijdag het theater betreden kunnen een voorstelling verwachten waarin veel staat te gebeuren. Grappige scene’s, vrolijke liedjes, veel humor maar ook liederen met een serieuze toon. “De voorstelling gaat er over hoe je als mens met al het nieuws omgaat dat over klimaat verandering bij jou binnen komt” legt Patrick uit. Hoe zorg je er voor dat je als ontvanger van dit nieuws niet heel somber wordt en hoe ga je om met het voornemen om beter voor de wereld te zijn maar tegelijkertijd hier eigenlijk niet veel aan doet. Het is een voorstelling die voor mensen super herkenbaar is waarbij het theater een fijne plek is om over dit soort grote onderwerpen na te denken.

Patrick heeft al heel wat voorstellingen mogen maken maar hij merkt dat deze voorstelling extra goed ontvangen wordt door het publiek omdat het publiek de ruimte voelt om na de voorstelling verder te praten over de inhoud van Hoogtij. Waar Nederkoorn normaalgesproken altijd wel na een voorstelling blijft hangen in de foyer merkt hij dat de gesprekken na deze voorstelling veel dieper gaan en dat sommige mensen zich door de voorstelling wel een beetje betrapt voelen. “Ik zie dat heel veel mensen er mee bezig zijn maar dat het tegelijkertijd zo’n groot onderwerp is dat veel mensen niet goed weten wat ze er mee aan moeten” verduidelijkt Patrick de inhoud van deze gesprekken na de voorstelling.

Zelf is Patrick ook heel milieu bewust bezig. “Je kan hele goede voornemens hebben maar hoe gedraag je jezelf in het echt” spreekt Patrick zichzelf uit. Hij is een tijd geleden in een bos gaan wonen waarbij hij de eerste keren steeds met de auto naar voorstellingen is gegaan maar hier zich wat voor begon te schamen. Hij maakt daarom veelal gebruik van de trein als vervoersmiddel om bij een voorstelling aan te komen en daarnaast maakt hij gebruik van een soort ‘bejaardenbusje’ dat hem na de voorstelling vanaf het station in Arnhem de bossen in rijdt richting zijn huis.

Luister via onderstaande link het gehele interview terug dat Patrick gaf over zijn voorstelling Hoogtij en hoor daarin de dromen die Nederkoorn heeft met zijn voorstelling. Bezoek ook de website van Patrick Nederkoorn voor een speellijst en alle extra informatie over zijn voorstelling.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love