Doet mijn telefoon het volgende maand nog wel?

1 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Doet mijn telefoon het...

In Nederland zijn 3 grote netwerken. Er zijn 3 bedrijven die ze verzorgen. Verder zijn er tientallen telefoon maatschappijen, die er gebruik van maken. Deze netwerken komen telkens met nieuwe versies (generaties) uit. De nieuwste is 5G. Het heeft tot gevolg, dat op een gegeven moment de oudere versies niet meer ondersteunt worden en de gebruiker in een keer niet meer kan bellen. Dat is heel vervelend en veel oudere mensen, ook in Houten weten het niet. Het is ook heel moeilijk om uit te zoeken, wat er, wanneer gebeurt.

Wij van Omroep Houten zijn op pad gegaan en toch enige duidelijkheid gevonden.

Onderstaand is getracht op een rijtje te zetten, wanneer u wat moet doen om mobiel te kunnen blijven bellen. In onderstaande tabel staat achtereenvolgens per blok van links naar rechts :

1. de drie netwerken:

a. KPN

b. Vodafone

c. T-Mobile

2. Hieronder staan alle bedrijven die van bovenstaand netwerk gebruik maken

3. Daaronder wanneer G2 stopt

4. Dan , wanneer G3 stopt.

5. Vervolgens inzicht met welke toestellen U nog wat kunt doen.

Het beste is natuurlijk om een 4G toestel aan te schaffen, in dit kader bestaan ze wel voor tussen de 50 en 100 euro. Immers, vellen zullen nog een compleet knopjes telefoon hebben en geen gebruik maken van internet etc. Die willen gewoon bellen en SMS-en.

Naast de telefoon, doen ook andere functies het misschien niet meer, die ook van deze netwerken gebruik maken. Zo werken sommige mobiele ouderentelefoons straks niet meer maar ook diverse persoons-alarmsystemen (zo’n ketting met noodknop die ouderen om kunnen doen). Zoals vermeld zijn er 2 providers die na 1 juni nog wel 2G aanbieden, dat zijn Vodafone en KPN. Hebt u een abonnement bij een andere provider, dan kunt u ze bellen en vragen om een coulance regeling om over te stappen. Komt u er toch niet uit, kunt u zich altijd wenden tot een van de 2 phone winkels op het rond.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love