Houten wint kunstprijs!

1 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Houten wint kunstprijs!

Bea Nederhoff, cultuurmakelaar van Houten, en Jessica Dijkman, de verantwoordelijk beleidsambtenaar van Cultuur, waren gisteren aanwezig bij de uitreiking van de BNG Bank Lang leve Kunst prijsuitreiking.

Uit handen  van Hedy d’Ancona kregen zij ook de prijs, aangezien Houten gewonnen heeft. Houten was een van de 7 gemeenten die nog in de race zaten. De prijs is een enorme kroon op het werk van Aan de Slinger in samenwerking met ‘van Houten&co’. De prijs die 20.000 euro oplevert, is te danken aan hun inzet om van Houten een Age Cultural Friendly City te maken. Dat dit gelukt is, betekent niet dat ze niet doorgaan: Houten heeft een werkgroep die nog meer kunst en cultuur naar ouderen wil brengen, ook voor degenen die niet meer zo makkelijk deel kunnen nemen.

“De Vlinder heeft ook echt houvast kunnen bieden aan de ouderen in deze coronatijd. We gaan door!”

Bea Nederhoff

Uit het juryrapport:

Het aanbod is vernieuwend: er zijn verschillende kunstdisciplines betrokken bij de voorstelling De Vlinder. Er is sprake van een goede balans tussen artistiek niveau en sociale cohesie. Het bestuurlijk draagvlak is aanwezig in de cultuur- en zorg/welzijnsportefeuille. Er ligt een prima ambitie om de ervaringen van dit programma in te vlechten in het Uitvoeringsplan ‘21-‘22.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love