Houten Anders hekelt rol ITH en SGP bij dossier kinderboerderij

1 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Houten Anders hekelt rol...

De raadsfractie van Lokale partij Houten Anders! (HA!) haalt op 1 juni 2021 op de eigen website (www.houtenanders.nl) fors uit naar de fracties van ITH en SGP in de gemeenteraad van Houten over hun bijdragen in het debat over de Kinderboerderij van vorige week donderdag. Volgens HA! hebben beide collega-oppositiefracties een “Les in ineffectiviteit” ten beste gegeven.

Het debat dat op donderdag 27 mei j.l. plaatsvond en was aangevraagd door ITH en SGP door het indienen van een motie vreemd aan de orde van de dag. De beide moties werden met een grote meerderheid verworpen. De werkwijze van ITH en SGP is bij Houten Anders op dat punt in het verkeerde keelgat geschoten. Door de moties laat aan te leveren kon er geen overleg meer worden gevoerd met andere fracties waardoor er geen meerderheid kon worden gevonden. Ook twijfelt HA! sterk aan de achterliggende intenties. Ging het echt om het leren van een evaluatie of ging het om afrekenen? HA! kwalificeert de werkwijze van beide partijen als ineffectief.

Opvallend.
Het is opvallend dat HA! zo kritisch de handelwijze van twee andere fracties in de raad belicht, zeker omdat fractievoorzitter Wayne Wilson alweer enige tijd geleden in het programma Daar Hou Ik U Aan! aangaf te willen onderzoeken in hoeverre samenwerking dan wel fusie tussen ITH (Inwonerspartij Toekomst Houten) en Houten Anders mogelijk zou kunnen zijn. Aanleiding daarvoor is het feit dat in maart 2022 er weer gemeenteraadsverkiezingen zijn waar dan (minimaal) 2 lokale partijen aan deel zouden nemen. Door deze publicatie is in ieder geval duidelijk dat HA! een heel andere wijze van politiek bedrijven nastreeft dan zij signaleert bij ITH en SGP, hetgeen een eventuele samenwerking of fusie met ITH niet dichterbij zal brengen.

De partijen in de Houtense raad zijn over het algemeen terughoudend in het leveren van commentaar op elkaars bijdragen in de raad en de rondetafelgesprekken omdat in de Houtense bestuurscultuur dat als weinig effectief wordt beschouwd.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love