De opening van Waterliniemuseum, Wat is Joinn?? En alles over de naaicursus in Ultra Week(end)

12 oktober 2015

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Ultra Weekend
  6. /
  7. De opening van Waterliniemuseum,...

In Ultra Week(end) werd er veel aandacht besteed aan de opening van het Waterliniemuseum. Dit weekend opende het Waterliniemuseum de deuren na een bouw van twee jaar. De grote publieksstrekker moet de vijftig meter lange maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden, die bezoekers zelf onder water kunnen zetten. De plek waar het verhaal van de verdedigingslinie wordt verteld is Fort bij Vechten.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste Rijksmonument dat er is en het grootste infrastructurele werk ooit. 85 kilometer lang was het verdedigingswerk. Maar er was natuurlijk meer in de show.

Ook werd er een interview gehouden over de week van de Hospice. Vorige week werden er in het kader van de Week van het Hospice uiteenlopende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het Hospice Kromme Rijnstreek. En dat was een enorm succes. De Week van het Hospice werd voor het 5e jaar gehouden en nog nooit werd er zoveel geld ingezameld. De totale opbrengst was € 22.750,01 en dat komt geheel ten goede aan het hospice.

En natuurlijk hadden we ook aandacht voor de Naaicursus! Dit najaar biedt Cursus&co een zeer duurzame cursus ‘Kleding maken, vermaken of pimpen’ aan, want er ligt een schat aan kleding in de kast, die om verschillende reden niet meer gedragen wordt!

Er is van alles morgelijk om jasjes, bloesjes, truien en broeken te pimpen. Bij deze cursus leer je om zelf de veranderingen te doen. Mogelijkheden te over om van je oude kleding iets nieuws te maken. Maar ook als je een heel nieuw kledingstuk wilt maken, ben je van harte welkom bij deze cursus. De cursus start op dinsdag 13 oktober van 19.30 tot 22.00 uur en bestaat uit vier avonden. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Centrum Lorech, Hollandsspoor 37, Houten. tel. 030-6364255
of e-mail: info@cursusenco.nl.

[mh_media type=video]

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love