De leukste brug van Houten

1 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. De leukste brug van...

Woensdag 30 juni is de nieuwe fietsbrug in het verlengde van de Brede Hoon naar De Staart geopend. Mensen die werken bij een bedrijf in het Werklandschap Meerpaal kunnen nu makkelijker op de fiets komen. Ook voor de hockeyers die op de fiets naar HC Houten gaan is de brug een verbetering.

Bron: René van den Brandt

Sneller en makkelijker op het werk
“Duurzaamheid vindt ons bedrijf erg belangrijk. Daarom moedigen we onze mensen aan met het openbaar vervoer te komen. Dat is nu door de brug veel makkelijker geworden.” Aan het woord is Bram Schouten. Hij is zakelijk directeur van AB Midden Nederland. “Het is nu vanaf de bushalte twaalf minuten lopen. Over de brug kost de wandeling vijf minuten. Voor medewerkers die op de fiets komen is de brug natuurlijk ook een hele vooruitgang.”

Gemaakt van PET-flessen
De Hoonbrug is niet zomaar een brug: hij is gemaakt van composiet. Composiet is een combinatie van stoffen. In de Hoonbrug zitten gebruikte PET-flessen samen met kunsthars. Composiet is oersterk en veroudert niet. “Het leuke van het materiaal is dat je het allerlei vormen kunt geven. Onze brug golft over het water. We hebben voor composiet gekozen, omdat de brug dan bijna geen onderhoud nodig heeft. Het kost wat meer, maar dat verdienen we terug door minder onderhoud”, zegt wethouder Sander Bos. Hij steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “En het mooiste is: als we de brug niet meer nodig hebben, kun je het materiaal opnieuw gebruiken. De brug is echt een stap vooruit in ons doel Houten duurzaam te maken.”

Hoon komt van Hoonpolder
Zo’n bijzonder ding krijgt bijna altijd een bijnaam. Nu al doen verschillende namen de ronde. De officiële naam van de brug is Hoonbrug. Alle namen van de straten in Werklandschap Meerpaal eindigen op Hoon. De polder waarin het bedrijvenpark is gebouwd, heette Hoonpolder. De commissie die de straatnamen bedenkt, vond daarom Hoonbrug een goede naam.

Bron: Gemeente Houten

Een brug voor nu en de toekomst
Sander Bos: “De tachtig meter lange brug is echt een staaltje van de nieuwste technieken. De brug gaat meer dan honderd jaar mee, dus daar gaan veel Houtenaren plezier aan beleven. Houten is een bijzonder bouwwerk rijker: een brug om trots op te zijn.”

Bron: Gemeente Houten


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love