Broedertwist over landgoed Wickenburg duurt voort

1 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Broedertwist over landgoed Wickenburg...

Het landgoed Wickenburg is gedeeld eigendom van 2 broers (Pim en Otto Wttewaal). Zij verschillen al geruime tijd over de exploitatie en gebruik van het landgoed. Pim handelt in Antiek en brocante in het oude koetshuis en Otto exploiteert een soort conferentieoord in het landhuis, waarbij ook het terras wordt gebruikt. Hiervoor heeft hij een horecavergunning voor 2 dagen per week. Pim wil dat niet, hij wil rust en Otto wil uitbreiding van de horecavergunning, omdat 2 dagen niet rendabel is. De vergunning voor 2 dagen is indertijd uitgegeven door de gemeente.

Het verschil van inzicht en belangen heeft geleid tot een ellenlange rechtelijke procedure, uitmondend in de Raad van State. Deze heeft afgelopen week uitspraak gedaan en een Salomonsoordeel geveld.

De Raad heeft geoordeeld dat de procedure tot aanvraag van de horecavergunning opnieuw moet worden gedaan. In de ogen van de Raad was de motivatie van de heersende vergunning op een groot aantal punten volstrekt onduidelijk. Kenners vermoeden, dat de gemeente indertijd heeft trachten te schipperen om een gulden middenweg te vinden.

De uitspraak betekent, dat alles opnieuw begint, want de broers doen beiden geen stap voorwaarts. Dus kan men opnieuw een lange procedure verwachten, al heeft de raad, heel wijs, wel besloten dat tegen het nieuwe besluit van de gemeente alleen bij haar in beroep gegaan kan worden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love