Regenboogzebrapad officieel geopend

29 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Regenboogzebrapad officieel geopend

Dinsdag is in Houten een heus regenboogzebrapad onthuld. Leerlingen van de Heemlanden hebben dit geschilderd onder leiding van mensen van de gemeente. Het regenboogzebrapad ligt tussen de Slinger en de Droomcirkel.

Het is een initiatief van de GSA scholieren van de Heemlanden. (GSA staat voor Gender& sexuality Alliance) maar hun initiatief werd ondersteund door verschillende partijen in de gemeente, zoals Aan de Slinger, het Kunsthuis, Van Houten en Co en de gemeente zelf.

Het zebrapad is een echt zebrapad, omdat het voldoet aan alle verkeerseisen. Het gaat bij een zebrapad om de witte strepen en de ondergrond is qua kleur niet belangrijk.

De Wethouders Kees van Dalen en Jan Overweg hebben het zebrapad geopend door er overheen te lopen en zeiden enorm trots te zijn dat Houten nu een heuse plek heeft waardoor mensen weten: wat en wie je ook bent, iedereen hoort erbij! Het geheel werd feestelijk afgesloten met prosecco en alcoholvrije bubbels, en heerlijke regenboogtaart, gemaakt door de leerlingen.

Er is voor het zebrapad direct wat geld vrijgemaakt door de gemeente. “Dit initiatief, dat uit de bevolking zelf komt, vinden we heel erg de moeite waard om te steunen” aldus Kees van Dalen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

BLIK OP SPORT

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love