De kerst drive-in bij plattelandswinkel De Achterdijk is weer geopend

12 december 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. De kerst drive-in bij...

Dankzij de samenwerking met Fietsen voor mijn Eten spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper geregeld lokale ondernemers die iets leuks te melden hebben. Deze week spraken Jasper & Steffi met Eveline Westeneng die nieuws heeft over haar vernieuwde plattelandswinkel de Achterdijk.

Omdat er asbest gevonden is bij de plattelandswinkel van Eveline is ze deze moeten gaan saneren en ondanks dat dit nog niet helemaal voorbij is, wil Westeneng graag de mooie nieuwe plannen bekendmaken. De hele winkel is namelijk duurzaam gemaakt met nieuwe isolatie en zonnepanelen waardoor de winkel nu klimaat neutraal gerund kan worden. “Wij zien ook dat steeds meer mensen lokaal en duurzaam willen kopen en wat is er dan mooier dan dat wij ook duurzaam kunnen verkopen in onze plattelandswinkel!” aldus de enthousiaste Eveline.

De winkel is compleet toekomstproef omdat ook de koelingen aangepakt zijn en de lampen veranderd zijn in LED lampen. Ondanks dat er wel mee geëxperimenteerd wordt zijn er nog geen robots geïnstalleerd die het fruitplukken voor Eveline een stuk gemakkelijker zouden moeten maken. Dit is voor Eveline nog een ‘te ver van haar bed show’ en omdat de pluk periode maar drie weken duurt zal het automatiseren van het pluk proces de aankomende jaren wel uitblijven. “En met de hand geplukt is net zo lekker!” benadrukt Eveline.

Naast de nieuwe winkel is er ook weer een kerst drive-in geopend bij de plattelandswinkel de Achterdijk. Mensen die kunnen via Eveline een kalkoen en een  kerstbox van de Achterdijk bestellen die met de auto opgehaald kan worden. In de kerstbox zit alles waarmee je de kerstdagen goed door kunt komen. Groenten, fruit, sapjes en genoeg anders lekkers. “Alles is lokaal en daarmee extra lekker” aldus Eveline. De kerst drive-in wordt georganiseerd op 23 december van 11:00 tot 16:30 en op 24 december van 08:00 tot 14:30 waarbij de bestelling vooraf doorgegeven moet worden.
De plattelandswinkel de Achterdijk is te vinden op de Achterdijk 25 in Bunnik en vind meer informatie over het bestellen van een kalkoen of kerstbox via de website.

Luister hieronder het hele interview dat Eveline zaterdag gaf terug en beluister onder andere wat Eveline haar favoriete fruit is tijdens de aankomende kerstdagen:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love