Doe jij al mee aan de Santa Run?

12 december 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Doe jij al mee...

Iedere week willen Jasper en Steffie de luisteraars  van Omroep Houten informatie geven over actuele evenementen in De Kromme Rijstreek. Deze week spraken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met Onno voorzitter van de Santa Run over de editie van zaterdag 17 december en de sinds corona aangepaste opzet van het loopevenement.

De Santa Run is, van origine, een fun run waarbij deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. In 2008 is dit initiatief in Gorinchem gestart en sinds dien door het hele land opgepakt door de vele Rotary Clubs. Zo ook in Houten en in Houten is er sinds 2021 een alternatieve invulling aan het vertrouwde concept gegeven door kerstpakketten rond te brengen aan bewoners van Houten. “Mocht jij iemand kennen die je een kerstpakket zou gunnen dan kan je deze persoon aanmelden via de website” is Onno duidelijk.

Tekst gaat verder onder foto’s:

 (Foto’s René van den Brandt)

Wanneer je iemand kent die en kerstpakket verdient dan koop je een pakket voor tien euro via de organisatie. Hierna kan je zelf dit pakket ophalen om dit vervolgens bij de gelukkige ontvanger af te leveren. Een mooi en simpel concept dat afgelopen jaar heel succesvol geweest is waarbij er 500 kerstpakketten in de gemeente Houten zijn rondgebracht. Ook aankomende zaterdag 17 december zullen er tussen 11:00 en 14:00 weer veel (als kerstman verkleedde) Houtenaren door Houten (hard)lopen. Het kerstpakket zit vol met mooie producten van lokale ondernemers die door de slager, de bakker en de supermarkten gesponsord zijn. Mocht je nou niet zelf kunnen lopen dan kan je voor vijf euro extra sportclubs of andere verenigingen een pakket laten bezorgen.

Onno laat weten dat de organisatie er voor gekozen heeft om weer het geld op te halen voor het epilepsie fonds en dat dit vooral ook vanuit de gedachte komt dat deze organisatie in Houten gevestigd is en hiermee een lokaal doel gesteund wordt. Epilepsie NL doet onderzoek naar epilepsie zelf en onderzoek naar medicijnen. Daarnaast ondersteund  ze ook de organisatie en coördinatie van alles wat met deze onderzoeken te maken heeft.

Ga voor meer informatie over de Santa Run in Houten naar de website van de organisatie en luister het hele interview dat Onno afgelopen zaterdag bij Enthousiasper gaf terug via onderstaande link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love