Dansende Woorden van start

8 maart 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Dansende Woorden van start

Op 3 december vond in Aan de Slinger een startbijeenkomst plaats van Dansende Woorden. In de foyer werden beeldende werken van kunstenaars van Kunst om de Hoek en gedichten van leerlingen van College de Heemlanden tentoongesteld. De expositie werd bezocht door muziekleerlingen van het Houtens Muziek Collectief en jonge dansers van diverse Houtens dansscholen. Zij bekeken de werken en lieten zich er door inspireren.

Hierna gaan zij aan de slag. Geïnspireerd op enkele werken, maken de muziekleerlingen een geheel eigen compositie of een eigen arrangement op een al bestaand stuk. En de dansers schrijven een choreografie.

Al jaren is Dansende Woorden een zeer succesvol project, met enthousiaste en gedreven deelnemers en een afsluitende voorstelling waar het talent van het podium spat. Speciaal voor het lustrumjaar van Aan de Slinger is er een extra luxe editie: nóg meer deelnemers, nóg meer ontmoetingen en naast poëzie en dans, nu ook met beeldende kunst en muziek.

Het project wordt afgesloten met een voorstelling en tentoonstelling. Op zondag 24 maart zullen alle kunstwerken en gedichten te zien zijn in de foyer van Aan de Slinger. En tijdens de voorstelling in de Theaterzaal dragen de gedichtenmakers hun eigen gedicht voor en geven de beeldend kunstenaars een toelichting op hun werk. Ook ziet en hoort het publiek welke eigen werken de muziekleerlingen en de dansleerlingen gemaakt hebben.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love