College wil onderdak bieden aan vluchtelingen, spoedzoekers en maatschappelijke initiatieven op Essenkade 2

6 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. College wil onderdak bieden...

Het college van burgemeester en wethouders wil het oude Wegenergebouw (Utrechts Nieuwsblad) aan Essenkade 2 een ander tijdelijk gebruik geven. Deze plek biedt de mogelijkheid voor huisvesting van vluchtelingen, van ‘spoedzoekers’ en een aantal Houtense maatschappelijke initiatieven, zoals Voedselbank, De Krachtfabriek en het Doorgeefluik. Hiermee wil het college tijdelijk voorzien in de enorme behoefte aan opvangplekken en woningen.

Inloopbijeenkomst op 9 april a.s. vanaf 12.00 uur
Gezien de grote maatschappelijke nood wil het college van burgemeester en wethouders binnenkort aan de gemeenteraad vragen hoe zij denkt over deze tijdelijke voorziening. De raadsvergadering is nog deze maand gepland. Vóór die tijd is er op zaterdag 9 april tussen 12.00 en 15.00 uur een inloopmiddag voor aanwonenden, omliggende bedrijven en andere geïnteresseerden. Dit is in de hal van het bedrijfspand op Essenkade 2. Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van de gemeente, COA, woningcorporatie Viveste en de maatschappelijke organisaties.

Voor de voorgenomen behandeling in de gemeenteraad op 21 april a.s. is er nog een Rondetafelgesprek (RTG), waarschijnlijk op 14 april a.s. Gezien de korte termijn weten we nu nog niet wanneer en hoe laat het op de agenda komt te staan. We maken dat nog bekend via gemeentenieuws, www.houten.nl en sociale media. Tijdens een RTG is er een mogelijkheid om in te spreken.

Alle inbreng stuurt het college naar de gemeenteraad, zodat de raad dit kan afwegen in zijn besluit. Als de raad instemt met het voorstel, dan gaat de gemeente verder met de uitwerking van het plan. Daarin kijken we hoe we alle ideeën en wensen zo goed mogelijk kunnen verwerken. We gaan ook dan weer in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden.

Vragen? Bent u niet in de gelegenheid om te komen op 9 april a.s.? En u heeft vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met de projectleider, de heer B. Krooder. Dat kan per telefoon via (030) 63 92 611 of stuurt u een mail naar gemeentehuis@houten.nl. Een online gesprek is ook mogelijk.

De gemeente


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love