Christie de Vrij fietst voor haar eten.

23 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Christie de Vrij fietst...

Christie de Vrij van Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek kan niet stilzitten, is fan geworden van haar eigen regio: De Kromme Rijnstreek en wil meer mensen enthousiasmeren om hier te gaan en komen fietsen en genieten van lokaal lekkers!!

Daarom in het Zomer(s) Fiets Festijn gelanceerd, 4 weekenden lang leuke arrangementen op vrijdag, zaterdag en zondag met stops bij verrassende horeca (kleinschalig) die specials hebben gemaakt met producten uit de streek!

Je kunt kiezen voor 7 verschillende arrangementen met een high tea, picknick, een lunch of een borrelplank met lokale ingrediënten. “We hebben een serie leuke zomerse fietstochten uitgezet in samenwerking met 9 ondernemers uit de streek. Laten we hopen op vele mooie weekenden en plan vast zo’n gezellig uitje met je moeder, partner, een stel vriendinnen of je gezin. Het wordt verrassend leuk want wij hebben hele toffe en bijzondere partners gevonden op mooie plekjes in de streek!” aldus de Vrij. Bij het ene arrangement start je met een lekkere koffie met een kersenvlaaitje of icekoffie met blue berry hug en bij een ander sluit je af met een ambachtelijk gemaakt kersenijsje met kersen uit eigen boomgaard en slagroom.

De ondernemers werken zo veel mogelijk met lokale ingrediënten en het is natuurlijk kersentijd, dus helemaal een feest! Bij het Wapen van Odijk is speciaal voor Fietsen voor mijn Eten een gerecht ontwikkeld: een salade met RijnRund biefstuk. Bij Landwinkel de Kersenhut kunnen de fietsers genieten van Gildekornbol met zachte geitenkaas, serranoham, kersenchutney en kersenmosterd. Uiteraard kunnen er kersen gegeten worden bij Plattelandwinkel de Achterdijk, waarbij men ook nog een bolletje ijs cadeau krijgt.

De arrangementen hebben elk 2 of zelfs 3 horeca stops, dus zorg dat je met een lege maag vertrekt! Er worden namelijk ook nog suggesties gedaan voor het bezoeken van landwinkels en stalletjes die op de route liggen, om daar inkopen te doen. De tochten zijn tussen de 17 en 30 kilometer lang, met daarbij de vermelding, dat je zelf naar de eerste stop fietst en van de laatste stop weer naar huis. De kosten voor de arrangementen zijn ook precies in die range: van € 17 tot € 30 per persoon.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love