SCHETSONTWERPEN WERKLANDSCHAP MEERPAAL VASTGESTELD

25 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. SCHETSONTWERPEN WERKLANDSCHAP MEERPAAL VASTGESTELD

 Sport, werk en vrijetijdsbesteding: de gemeente Houten werkt hard om te voorzien in de behoefte van het nog altijd groeiende aantal Houtenaren. Op dinsdag 18 mei 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders twee schetsontwerpen voor het Werklandschap Meerpaal, gelegen tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en bedrijventerrein De Meerpaal, goedgekeurd.

Na het Sportlandschap is Werklandschap Meerpaal nu het tweede deelplan van het overkoepelende project Sport- en werklandschap Meerpaal dat wordt uitgevoerd. Hoe nu verder? Voor de twee deelprojecten wordt nu een vergunning aangevraagd. Als deze is verleend en de overdracht heeft officieel plaatsgevonden, dan zullen beide projecten in het derde kwartaal van 2021 starten met de bouw. De verwachting is dat de projecten een jaar later worden opgeleverd. Duurzaam Het eerste project gaat over de bouw van een pand voor een deel van de Veiligheidsregio Utrecht. Het tweede project is nieuwbouw van twee panden voor het bedrijf VST Fire Solutions. Beide projecten worden geheel gasloos uitgevoerd.

Als energievoorziening wordt gebruikgemaakt van warmtepompen, die zo veel mogelijk door zonnepanelen worden gevoed. Ook worden er andere duurzaamheidsmaatregelen toegepast zoals waterberging, infiltratie, waterdoorlatende verharding, afkoppeling hemelwater, ledverlichting en elektrische laadpalen op eigen parkeerterrein. Voor VST is deze locatie een heel bewuste keuze: “Houten past bij ons dna. We willen een bedrijf zijn waar het ook voor de medewerkers veilig, duurzaam en gezond werken is.
In Houten vinden we niet alleen een mooie plek met veel groen, maar ook enthousiaste medewerkers die door de ligging van onze nieuwe vestiging nu uit de auto kunnen stappen en op de fiets naar het werk komen.” Ook Veiligheidsregio Utrecht (VRU), toekomstig huurder van het gebouw op één van de kavels, is enthousiast: “VRU kiest graag voor een duurzame huisvestingsoplossing van Rijver Development (ontwikkelaar en eigenaar/belegger van de kavel, red.) op het Werklandschap Meerpaal in Houten!” Sport- en werklandschap Meerpaal Het veelzijdige Sport- en werklandschap Meerpaal is nog volop in ontwikkeling en biedt voor elk wat wils op het gebied van sport, werk en recreatie in de natuur.

Houten groeit nog steeds en daarmee wordt de behoefte aan sport-, werk- en recreatiemogelijkheden alleen maar groter. “Het is voor ons belangrijk dat het terrein op een hoogwaardige manier wordt ingevuld; niet alleen qua uitstraling, maar ook op het gebied van werkgelegenheid”, aldus wethouder Sander Bos. Het sportlandschap, opgeleverd in 2012, omvat onder meer velden voor hockey, handbal en honkbal. Midden in dit gebied ligt het clubgebouw waarin de sportverenigingen zijn gevestigd. De planontwikkeling van het derde en laatste deelplan, het Natuur- en recreatielandschap Meerpaal, zal in de komende periode een aanvang nemen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love