Burgemeester Boekhoven over actuele politieke items

1 juli 2013

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Burgemeester Boekhoven over actuele...

In een drieluik gaat  burgemeester Boekhoven in op de veranderingen in het besturen van gemeenten.

deel 1: visie
In deel 1 van dit drieluik gaat burgemeester Boekhoven in op de veranderingen in het besturen van gemeenten, dus ook in Houten.  De overheid leert dat er veel  kunde en kwaliteit is in een gemeente als Houten waar je als gemeente ook op moet inspelen met beleidsvoorbereiding en uitvoering. Dit betekent dat er een proces van Omdenken gaande is.

deel 2: inspelen op
In deel 2 praten we over het omdenken voor zowel de burger als voor het gemeentelijk apparaat. Bezuinigingen maar ook de decentralisatie van Rijkstaken (o.a jeugdzorg) naar gemeenten zullen het denkproces hierover versnellen. Hoe krijg je de burger in dit proces mee en moeten ambtenaren ook niet meer  naar “buiten”om te proeven wat er speelt in de gemeente.

deel 3: rol van burgemeester
De heer Boekhoven vindt dat ook de burgemeester een antenne moet hebben voor de signalen uit de gemeenschap. Houten is bezig met het ontwikkelen van een strategische visie. Hierin horen elementen wat burgers bezighoudt.  Hij stapt dikwijls op mensen af  die klachten als ingekomen stuk in de krant plaatsen. Hij spreekt experts  om eens te luisteren naar hun verhaal op samenlevings- vraagstukken e.d. . Hoe verder met burgerparticipatie en de rol van de gemeente om te gaan is een belangrijk item voor na de gemeenteraadsverkiezingen. Wellicht  kunnen we daar in het najaar al iets over lezen in de verkiezingsprogramma’s.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love