Blijf jij dit weekend wakker voor de superbowl?

9 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Blijf jij dit weekend...

De afgelopen jaren kijken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper vooruit op de Super Bowl en omdat dit weekend de 57ste editie op de planning staat spraken dj’s Jasper en Jos weer met oud bestuurder van de Nederlandse American Football Bond Jan Michiels. Zo spraken ze met elkaar over de twee teams, de half time show en het stoppen van Tom Brady.

De Super Bowl is natuurlijk de finale van het American football seizoen in Amerika en is de alles beslissende wedstrijd tussen de kampioenen van de American Football Conference en de National Football Conference. Het is een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en wordt door de hardcore fans zelfs een beetje gezien als nationale feestdag. Samen met de finale van het WK voetbal en de Champions League finale hoort deze wedstrijd tot de best bekeken sportevenementen ter wereld.

Tijdens de aankomende Super Bowl staan de Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles tegenover elkaar en dat had Jan eigenlijk niet verwacht. Had hij zijn geld mogen inzetten dan had hij op de andere twee halve finalisten ingezet maar zowel de Cincinatti Bengals en de San Francisco 49ers werden verslagen door de huidige finalisten. De finale plek van de Philadelphia Eagles blijft voor Jan een verrassing. Dit zegt hij wetende dat de ploeg het seizoen met acht overwinningen begonnen is en op 2 wedstrijden ongeslagen  is gebleven dit seizoen. “Men vind wel dat ze een makkelijk schema hebben gehad dit seizoen” nuanceert Jan deze vrijwel ongeslagen status van de Eagles.

Extra bijzonder is de aankomende Super Bowl voor de broers Travis en Jason Kelce. Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van deze sport dat twee broers tegenover elkaar in de finale staan! Tot grote ergernis van de broers is de aankomende finale daarom al een beetje omgedoopt in de ‘Kelce Bowl’. Jason vind het heel tof om tegen zijn broer te spelen in deze belangrijke wedstrijd maar hij gaf tijdens een interview aan dat er natuurlijk veel meer mensen bij betrokken zijn dan alleen de twee broers.

Niet alleen de wedstrijd zelf is een aangelegenheid om te gaan zien maar ook de show halverwege de wedstrijd staat altijd vol in de belangstelling. Dit jaar treed Rihanna op tijdens deze ‘Half Time Show’ en dat is bijzonder omdat de artiest al een hele tijd geen tours meer geeft maar speciaal hiervoor een uitzondering maakt. Ook refereert Jan aan een uitspraak dat Rihanna überhaupt niet tijdens een Super Bowl op wilde treden zolang de zwarte speler Colin Kaepernick niet gesteund wordt. Deze speler (en mensenrechtenactivist) knielde tijdens het volkslied om aandacht te vragen voor de ongelijke positie van zwarte amerikanen tegenover witte amerikanen en kreeg hierdoor veel haat over zich heen. Toch treed Rihanna aankomende zondag op maandag nacht op tijdens de finale van de Super Bowl en zal ze hier misschien zelf ook wel een statement maken t.b.v. de ongelijke positie van zwarte Amerikanen.

De wedstrijd is in zijn geheel te zien van zondagnacht op maandagochtend vanaf 00:30 bij ESPN. Luister hier het hele interview terug dat Jasper en Jos afgelopen zaterdag hadden met Jan Michiels en krijg de inside tips waar de liefhebbers op zitten te wachten! Ook spreekt hij over het stoppen van de quarterback Tom Brady en verteld Jan op wie hij zijn geld in zet voor de overwinning.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love