Zeker 55 middenhuur appartementen op loopafstand van Het Rond

11 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zeker 55 middenhuur appartementen...

Een complex dat ruimte biedt aan ruim honderd huurappartementen moet verrijzen op de plek waar nu bulldozers met brute kracht, de oorspronkelijke bebouwing met de grond gelijk maken. Vorig jaar stemde de gemeenteraad in met het plan voor de sloop en nieuwbouw op het daarmee vrijgekomen terrein dat gelegen is aan de Molen en Kokermolen, op een steenworp afstand van Het Rond. Het geplande project Luno zal naar verwachting in de zomer van volgend jaar worden opgeleverd.

De huurders van de 2-, 3- en 4-kamerappartementen zullen de beschikking hebben over eigen parkeergelegenheid in de ondergrondse parkeergarage. Bij de toewijzing van de woningen krijgen hulpverleners, zorg- en onderwijzend personeel voorrang. In het gebouw is rekening gehouden met ruimte voor de tandartsenpraktijk die er tot voor kort was gevestigd in een van de gebouwen die nu ten prooi vallen aan de sloophamers.

Het complex huisvest verdeeld over meerdere verdiepingen een groot aantal woningen in de huurklasse 750 tot 1000 euro per maand. Een motie destijds ingediend door GroenLinks, werd unaniem ondersteund door de gemeenteraad: zeker 55 woningen moeten daarmee in ieder geval gedurende twintig jaar in deze zogeheten midden huurklasse vallen.

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love