De indrukwekkende voorstelling ‘Nu ik je zie’ is deze vrijdag te zien in het theater Aan de Slinger.

7 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. De indrukwekkende voorstelling ‘Nu...

Iedere zaterdag bellen de dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die in de week na de uitzending optreden in het theater Aan de Slinger en deze week spraken Jasper en Jos met acteur Soy Kroon die met de voorstelling ‘Nu ik je zie’ op vrijdag 10 februari in het theater Aan de Slinger staat.

Omdat ‘Nu ik je zie’ een solo voorstelling is staat Soy Kroon helemaal alleen op het toneel en dat is niet gemakkelijk omdat het verhaal in het theaterstuk beladen is. De voorstelling is namelijk een vertaling van het boek dat Merlijn Kamerling in september 2020 geschreven heeft en gaat over een twintiger die, na de zelfverkozen dood van zijn vader Anthony, opzoek gaat naar zijn eigen identiteit. “Anthony Kamerling, dat is een groot acteur die kennen we bijna allemaal” zegt Soy treffend tijdens het interview.

Naast deze voorstelling is er samen met Soy een podcast gemaakt die hem volgt tijdens het maakproces van deze voorstelling. Zo komt onder andere de scriptschrijver aan het woord en hoor je Soy vlak voor zijn eerste try out. Deze podcast is te beluisteren via Spotify en andere podcast apps. “Het is een hele leuke manier om de voortgang van zo’n voorstelling te horen” aldus Kroon.

Zaterdag 11 februari gaat de voorstelling in première in DeLaMar theater en vrijdag staat Soy met zijn laatste try-out bij ons in Houten. Tot nu toe zijn de reacties van het publiek zijn ontroerend en iedereen vindt het heel aangrijpend. Natuurlijk speelt hij deze voorstelling het liefst voor een uitverkochte zaal dus koop de laatste kaarten via de website van Aan de Slinger en ervaar voor het grote publiek hoe indrukwekkend deze voorstelling is.

Luister hier het hele interview terug met Soy en hoor hem onder andere praten over zijn eigen ervaringen met de zelfgekozen dood van een bekende:

 

Heb jij iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt of heb je zelf last van suicidale gedachten en weet je niet wat je moet doen? Heb je hulp nodig je leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis? Hulp kan geboden worden via 113 zelfmoordpreventie. Neem via deze link direct contact met ze op: https://www.113.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love