Bij Rijnrund werken ze alleen met koeienvlees omdat dit een betere smaak geeft.

7 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Bij Rijnrund werken ze...

Iedere zaterdag zetten de Dj’s van Enthousiasper een lokale ondernemer in het zonnetje tijdens het item “Fietsen voor mijn eten” dat in samenwerking met de gelijknamige organisatie gestart is. Deze week spraken Jasper & Steffie koeien expert Marcel Wouters over zijn RijnRunderen.

Marcel staat met zijn bedrijf bekend om het lekkerste vlees uit de regio en is vanuit zijn bedrijf daarom ook groot fan van koeien. Hij heeft er zoals verwacht ook heel veel loslopen in de Kromme Rijnstreek. Het is alleen moeilijk te zeggen hoeveel koeien er in de omgeving lopen omdat het aantal gedurende het jaar nogal fluctueert. Ieder jaar worden er weer nieuwe kalfjes geboren waardoor en een aantal runderen bij komen maar ook worden er natuurlijk ieder jaar weer een aantal volwassen koeien geslacht waardoor het aantal runderen minder wordt.

Marcel werkt alleen met koeienvlees omdat dit een beter smaak geeft door de mooie vervetting die het vlees heeft. Het ras van de koe doet er hierdoor minder toe maar natuurlijk heeft Marcel wel favoriete koeien die hij het liefst in de weide ziet lopen. Dit zijn bijvoorbeeld Belgische blauwe en Verbeterde roodbonten omdat deze koeien een beetje vlees typische koeien zijn. Desondanks is er volgens Marcel met bijna alle rassen gewoon goed te werken. Alleen de Zuid Franse vleesrassen genieten niet zo de voorkeur omdat deze koeien stressgevoelig zijn en deze stress die de beesten ervaren slaat op de kwaliteit van het vlees.

“Wanneer het dier stress heeft gehad slaat dit op het de PH waarde van het vlees en daardoor is een biefstuk gewoon minder lekker” aldus Marcel die vol passie over het vlees kan vertellen en vanuit zijn werk ook veel weet over de kwaliteit van het vlees. Bij RijnRund slachten ze ook zelf de koeien waardoor de kwaliteit extra kan worden gewaarborgd. Deze vlees verwerkingsruimte staat in Utrecht en dit is niet zoals een slagerij met een winkelruimte erbij maar puur een werkruimte waar de koeien geslacht worden en het vlees verwerkt.

Het rundvlees van RijnRund is regionaal verkrijgbaar bij de verschillende landwinkels die deze regio rijk is. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende winkels: Landwinkel de Lindeboom, Plattenlandwinkel de Achterdijk, Boerderij winkel “Nooit Gedacht” maar ook in de Landwinkel de Kersenhut verkoopt Marcel zijn vlees. In deze landwinkels zijn twee assortimenten te verkrijgen namelijk koelvers en diepvries. Uit de diepvries worden de gehakt en gehakt verwante artikelen aangeboden en vanuit het koelvers assortiment zijn dit kogelbiefstukken, diamanthaas, entrecotes met een lekkere dikke laag vet.

Ga voor meer informatie over RijnRund naar https://www.rijnrund.nl/ waar niet alleen de verkoopadressen terug te lezen zijn maar ook meer informatie over de runderen te vinden is. Luister daarnaast via deze link het hele interview terug dat Marcel afgelopen zaterdag had met Jasper & Steffie tijdens de Enthousiasper uitzending en hoor dan direct hoe het zit met het kalfje dat naar Fietsen voor mijn eten organisator Christie de Vrij vernoemd is:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love