Bibliotheek Houten-Centrum organiseert gezellige voorleesactiviteiten

10 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. Bibliotheek Houten-Centrum organiseert gezellige...

Kom op zaterdag 19 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek Houten-Centrum. Op die dag krijgen de aller jongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom. Tijdens interactieve voorlees activiteiten, ontdekken ouders van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar hoe leuk het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Jong geleerd is oud gedaan
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Het vergroot en ondersteunt de woordenschat en het zorgt voor leesplezier op latere leeftijd. Bovendien versterkt het de band met het kind. Voor de Bibliotheek Houten-Centrum dé reden om tijdens de landelijke BoekStartdag de jongste bezoekers samen met hun (groot)ouders iets extra’s te bieden.

Activiteiten

Tijdens de landelijke BoekStartdag organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum daarom verschillende voorlees activiteiten voor verschillende leeftijden:

9:00 uur – Vosje zoekt zijn holletje – baby’s 3 maand. tot 1 jaar

10:00 uur – Pip en Posy zijn beste vriendjes – Dreumesen 1 tot 2 jaar

11:00 uur – Boer Boris gaat schaapjes tellen – Peuters 2-4 jaar

Interactief voorlezen

Aan de hand van bovenstaande boekjes krijgen de ouders tips hoe je boekjes tot leven brengt en samen een voorlees ritueel creëert. Bijvoorbeeld door het zingen van een liedje óf het opzeggen van een versje.

Aanmelden voor de activiteiten is noodzakelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeklekijssel.nl/boekstartdag.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love