Heb begrip voor de Huisarts! 

10 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Heb begrip voor de...

In het wekelijkse programma over de Corona Pandemie en het verloop daarvan in Houten, wordt ter afsluiting altijd gesproken met de coördinator van de huisartsen op dit gebied, dokter Marcel Ebbing. Met hem wordt het verloop doorgenomen en de diverse ontwikkelingen besproken. 

Opmerkelijk was in het gesprek van 9 juni j.l. “je mag het wel zo noemen”, de smeekbede die hij eigenlijk tot elke Houtenaar richtte. 

Nu de pandemie op zijn retour is, verwacht je ook wat meer rust bij de diverse praktijken, maar niets is minder waar. Als eerste worden de mensen die hun eerste prik van AstraZeneca bij de huisarts hebben gehad, de komende tijd voor de tweede maal gevaccineerd. Dit leidt al tot extra telefoontjes. Dat is niet nodig. De huisarts weet echt, of u bij hem/haar de eerste prik heeft gehad. 

Verder reageren mensen op elk bericht in de media. Na een onthulling in een talkshow worden de assistentes plat gebeld. Nu weer met de vraag of bij risicogroepen een derde of vierde prik nuttig kan zijn. 

Ebbing is hier heel duidelijk over. Er wordt alleen nog maar over gedacht, er is nog geen besluitvorming, dus ook uw huisarts kan hierover niets zeggen. 

Verder worden ze veel gebeld door mensen die of eerder willen, of willen weten, wanneer ze aan de beurt zijn etc. Ook hierop een duidelijk antwoord. Behalve de eerder genoemde groep van eigen patiënten, wordt alles door de GGD gedaan! Dus U kunt niets bereiken bij de huisarts en ook niet door op een vervelende manier aan te dringen. 

Wilt u meer weten, ga dan naar  Wanneer krijg ik een vaccinatie tegen het coronavirus? | Rijksoverheid.nl. 

Maar laat de assistentes alstublieft even met rust en wees netjes tegen ze. Het mag toch niet zo zijn dat regelmatig de arts een assistente tegenover zich heeft staan, die volkomen van de kaart is. Ze hebben het druk genoeg om de reguliere zorg weer helemaal op de rit te krijgen. 

Mocht U de hartenkreet van dokter Ebbing zelf willen horen, ga dan naar ‘Uitzending gemist’ van Omroep Houten via  Radio gemist – Omroep Houten 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love