Lichtkunstfestival VONK kondigt start kaartverkoop aan.

10 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Lichtkunstfestival VONK kondigt start...

Op donderdag 17 juni om 13.00 uur start de kaartverkoop van VONK Festival. Een nieuw cultureel festival, georganiseerd door Aan de Slinger, waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan. Ter gelegenheid maakt VONK de eerste kunstenaars bekend die zullen exposeren met hun werk: Beeldjutters, Front404, A Visual Conspiracy, Marijn te Kolsté en LotteZ maken onderdeel uit van de eerste editie van VONK, dat plaatsvindt van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje.

Een interactieve licht kunstroute leidt bezoekers langs de mooiste plekken in en rondom het fort. Langs de route zullen verschillende kunstenaars onder meer waterprojecties, performance art, lichtprojecties en interactieve installaties tentoonstellen.
Beeldjutters, dat in handen is van Vincent Vriens en Julian van Buul, verzorgt een lichtinstallatie op het water, die samensmelt met het verhaal, de sfeer, en het ritme en tempo van het omringende landschap van Fort bij ‘t Hemeltje. Zij worden vergezeld door Front404, het Utrechtse kunstduo dat bestaat uit Thomas voor ‘t Hekke en Bas Oerlo. Font404 zal exposeren met de installaties Thought and Prayers en de Sensorgan. Het eerste kunstwerk haakt in op de rust en geborgenheid binnen in het fort, als een plek om je even terug te trekken. Het tweede kunstwerk staat buiten het fort te stralen, en benadrukt de locatie en het evenement juist als een sociale, levendige ontmoetingsplek waar mensen bij elkaar kunnen komen en samen kunnen spelen. A Visual Conspiracy, een collectief uit ‘s-Hertogenbosch dat zich bezighoudt met lichtontwerp en techniek, voegt aan de lichtkunstroute het Wood Wide Web toe. Een installatie die het paddenstoel wortel netwerk onthult dat alle bomen in het bos met elkaar verbindt en communicatie tussen bomen mogelijk maakt.

Aan het programma zullen ook verschillende lokale kunstenaars deelnemen, waaronder ruimtelijk kunstenaar en beeldhouwer Marijn te Kolsté en lichtkunstenaar LotteZ. De Houtense kunstenaars gaan voor VONK een samenwerking aan waarbij zij analoge en digitale kunst combineren. Naast de reeds aangekondigde kunstenaars geeft VONK, in samenwerking met de HKU, via een open call aan creatieve makers de mogelijkheid om ook deel uit te maken van de programmering. Kunstenaars kunnen hiervoor tot uiterlijk 28 juni een voorstel insturen met bestaande werken.

VONK Festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje en is voor alle leeftijden. De ticketverkoop start op donderdag 17 juni om 13.00 uur en tickets zijn te verkrijgen via de website van VONK Festival. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.vonkfestival.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij per mail op de hoogte worden gehouden van de verdere programmering en overig VONK nieuws.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love