‘Akkoord’ met omwonenden over windmolens onzeker

30 november 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. ‘Akkoord’ met omwonenden...

Volgens omwonenden die deel nemen aan het overleg met de gemeente en Eneco is er ‘fundamenteel verschil van mening’ over hoe het verder moet met de nachtrust van mensen die last hebben van het geluid van windmolens.

Tijdens de bijpraatavond over de windmolens wilde Patrick Van Buuren – die namens omwonenden deelneemt aan het overleg – als eerste het woord. In de video kun je zien wat hij te zeggen heeft.

Hij maakte bekend dat een van de andere omwonenden – die vanaf de start aan dit overleg deelneemt – tijdens het overleg is opgestapt omdat er een ‘aanval’ plaatsvond op zijn ‘integriteit’. Dat zou al eerder gebeurt zijn en voor hem was de  maat vol.

Vanavond probeert de wethouder, Eneco en de overgebleven omwonenden te kijken of verder overleg nog zinvol is.

Eneco heeft inmiddels in een reactie laten weten: We betreuren dat het overleg deze onverwachte wending heeft genomen. Het afgelopen jaar hebben we onderling veel goede en constructieve gesprekken gehad met één gezamenlijk doel: een oplossing vinden die voor zowel de omwonenden, de gemeente als voor Eneco acceptabel is. Waarbij ieders belang helder is: de gemeenten wil graag verduurzamen, de bewoners willen hun nachtrust terug en Eneco wil met een gezonde business case duurzame energie op kunnen wekken. Dat de gesprekken in een constructieve sfeer verliepen bleek ook tijdens de gezamenlijke presentatie op de informatieavond oktober.

Onze gesprekspartners verrasten ons daarom gisterenavond met een statement waarin zij een eenzijdig en onnodig negatief beeld schetsen. Wij herkennen ons absoluut niet in dit beeld. Wat wel speelt is een duidelijk verschil van inzicht over één van de mogelijke oplossingen’.

 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love