20e Nieuwjaarsduik Houten weer een Thuisduik

10 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. 20e Nieuwjaarsduik Houten weer...

De stichting Nieuwjaarsduik Houten kiest opnieuw voor een alternatieve duik met blikken zeewater. Het evenement dat onder normale omstandigheden plaats vindt in de Rietplas, heeft een dermate groot deelnemers aantal en toeschouwers, dat het binnen de afgekondigde maatregelen niet verantwoord is. Daarom is er voor de tweede keer een alternatief bedacht.

De Nieuwjaarsduik van Houten is een van de weinige duiken die al 19 jaar aaneengesloten georganiseerd wordt volgens Erik Akkerman, een van de drie bestuursleden van de stichting. Met een glimlach op het gezicht blikt hij terug op 2009 en 2010. “In Houten ging het gewoon door terwijl in heel Nederland door de stevige ijsvorming veel nieuwjaarsduiken geannuleerd werden. De brandweer schoot ons te hulp om een groot wak te zagen waardoor het toch doorgang kon vinden. In 2021 was er door de corona pandemie in Houten een thuisduik, met blikken zeewater.”

Op 1 januari 2022 organiseert de stichting de 20e Nieuwjaarsduik van Houten. Wederom een thuisduik. Onder het mom “samen gaan wij voor goud” kunnen maximaal 300 deelnemers uit Houten zich hiervoor aanmelden. Dat kan via de website vanaf 15 december. Deelnemers krijgen na inschrijving de bijbehorende duikmuts, herinneringsvaantje en met een verassing thuis bezorgd.

“Bij elke editie wordt er ook een gedeelte van de deelname opbrengst aan een goed doel geschonken. Dit jaar is dat “Water For Live”. Een organisatie die wereldwijd mensen aan gezond drinkwater helpt.

Om een indruk te geven van de thuisduik, hieronder een video van vorig jaar:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love