Viveste zoekt samen met Kamers met Aandacht, woonruimte voor kwetsbare jongeren

8 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Viveste zoekt samen met...

Stichting Kamers met Aandacht zoekt woonruimte voor kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Het gaat om jongeren die eerder (jeugd)hulpverlening kregen, in een groep of in en pleeggezin woonden of thuisloos zijn. De stap naar helemaal alleen wonen is voor hen vaak net te groot, terwijl ze met een klein beetje informele hulp wel overeind blijven.

Daarom roept Viveste samen met Kamers met Aandacht op om een vrije kamer te verhuren aan deze jongeren. Tegelijkertijd kunnen deze mensen hen een beetje aandacht geven. Kortom, een kamer mét aandacht!

Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden en iedereen kan een kamer met aandacht bieden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of ouder echtpaar thuis, of een kamer boven een winkel of in een studentenhuis. Voorwaarde is wel dat de kamer voor minimaal een jaar wordt verhuurd en de huurprijs voor de jongere betaalbaar is (zie advies landelijke huurcommissie).

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat. Daarnaast krijgen de jongeren het eerste half jaar professionele begeleiding van hun eigen (jeugd)hulpverlener. Zo wordt de overgang naar zelfstandigheid minder groot en kunnen ze zich in een veilige omgeving verder ontwikkelen.

Gezocht: Kamers met Aandacht
Heeft u een kamer over en wilt u een jongere helpen? Naast dat dit veel voldoening geeft, brengt de jongere ook gezelligheid in huis. U hoort hier meer over tijdens de vrijblijvende online informatiebijenkomst op 6 januari van 19:00-20:00 uur. Kijk voor meer informatie en data op www.kamersmetaandacht.nl. Viveste geeft in afstemming met Kamers met Aandacht toestemming voor deze tijdelijke kamerverhuur.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love