Zwembad de Startsprong heeft het water aan de lippen

23 januari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zwembad de Startsprong heeft...

De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) spreekt haar zorgen uit over de dreigende sluiting van onder meer zwembad De Startsprong in Houten. Het water staat de eigenaren aan de lippen.

De gevolgen van de oorlog die maar voortduurt in Oekraïne zijn hier mede de oorzaak van. De energiekosten komen daardoor bijna drie keer hoger uit dan anders. Hoewel de uitbaters met zonnepanelen en warmtepompen ernaar streven zo energiezuinig mogelijk het zwembad te exploiteren dreigen ze toch kopje onder te gaan. Het zwembadwater is met anderhalve graad teruggebracht naar een overigens nog steeds aangename temperatuur van dertig graden.

“Zonder subsidie wordt het volgende maand al een ingewikkeld verhaal” laat eigenaar Jan Peek aan regionale media weten. Dat De Startsprong geen aanspraak kan maken op gemeentegeld in tegenstelling tot zwembad De Wetering, is gelegen in het feit dat er geen financiële bijstand door de gemeente wordt verleend aan commerciële bedrijven. Om de maatschappelijke functie van het instructiebad te benadrukken zijn Jan Peek en compagnon Ingrid Vulto bij de Houtense politiek te rade gegaan. “Iedereen moet leren zwemmen, dat vinden we als maatschappij nu eenmaal belangrijk. Daarom willen we de politiek in Houten proberen te overtuigen dat wij horen mee te delen in die compensatie” is de boodschap die ze tijdens een rondetafelgesprek in het gemeentehuis uitdragen. ‘Financiën wethouder’ Sander Bos geeft tijdens de bijeenkomst aan mee te voelen met de eigenaren van De Startsprong. “Ik denk dat er geen twijfel over bestaat dat het zwembad een maatschappelijke meerwaarde heeft.” Inwonerspartij Toekomst Houten dient op korte termijn een motie in om het verzoek voor financiële bijstand kracht bij te zetten.

Ruim zeshonderd zwembaden in Nederland is eenzelfde lot beschoren als De Startsprong.

 

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love