ZOMO nieuwe exploitant ‘Speelboerderij Houten’

9 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. ZOMO nieuwe exploitant ‘Speelboerderij...

ZOMO Dagbesteding neemt vanaf 1 mei 2022 het beheer van Speelboerderij Houten over. Deze organisatie organiseert dagbesteding voor (jong)volwassen mensen met een verstandelijke beperking. De kinderboerderij en speeltuin aan de Keercamp 17 gaan verder onder de naam ‘ZOMO Speelboerderij Houten’.

ZOMO Dagbesteding heeft ervaring met maatschappelijke dienstverlening, met het samenwerken met vrijwilligers en met het verzorgen van dieren. Ook de vrijwilligers en ‘de buren’ van de kinderboerderij, de omwonenden, Scouting Schonauwen en Stichting Fladderen Houten, zijn enthousiast. De gemeente heeft hen betrokken bij de keuze voor ZOMO Dagbesteding. De nieuwe exploitant krijgt een contract t/m 31 december 2024 met een optie op verlenging.

Wethouder Jan Overweg: ‘Ik zie dat ZOMO Dagbesteding iets gaat toevoegen aan onze Houtense speelboerderij en dat geeft iedereen energie. Mooi dat er een nieuwe groep medewerkers bijkomt die met hun talenten aan de slag gaan op de speelboerderij’. Merijn Vos, directeur van ZOMO: ‘Wij zijn enorm enthousiast over deze locatie en we zien er naar uit om nieuwe cliënten uit Houten e.o. te mogen verwelkomen. Het creëren van de verbinding tussen onze doelgroep, vrijwilligers, omwonenden en andere inwoners op deze leuke ontmoetingsplek, past perfect binnen de visie van ZOMO’.

De gemeente nam een jaar geleden de kinderboerderij en speeltuin tijdelijk over van de vorige exploitant. Met kinderen, vrijwilligers en omwonenden werd gesproken over de wensen voor de toekomst van Speelboerderij Houten.

Via een burgerpanelonderzoek en het online platform ‘houtenpraatmee.nl’ werd naar de mening van inwoners gevraagd. Met deze inbreng zocht de gemeente naar een nieuwe exploitant. ZOMO Dagbesteding kan aan de wensen voldoen. Er komen ruimere openingstijden, de toegang is gratis en het contact maken met dieren en spelen door kinderen blijven centraal staan.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love