Zit je verveeld thuis? Ga toch fietsen!

17 januari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Zit je verveeld thuis?...

Omdat meneer de Minister President het nog altijd onverantwoord acht om de theaters open te doen bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met veel plezier met de VVV Krommerijn en in het bijzonder met Josine.

Er is namelijk heel veel leuks te doen in de omgeving van de gemeente Houten en dat kan Josine beamen. Ga lekker fietsen tijdens deze lockdown! In de winkel van de VVV zijn verschillende gratis kaarten te verkrijgen waar mooie fietsroutes op staan die overigens ook goed via de website te vinden zijn. Met deze kaarten is het heerlijk fietsen door de omgeving van Houten omdat er los van de route ook tips staan over lokale eetgelegenheden die op de route liggen.

Afgelopen zaterdag werden er twee routes uitgelicht door Josine. Eerst de route richting Wijk bij Duurstede. Dit is volgens Josine echt een aanrader! Deze route loopt vanuit Houten via ’t Goy, Cothen of via de dijk langs het kanaal in de richting van Wijk bij Duurstede. Wijk bij Duurstede is zoals eerder al eens in de uitzending vermeld een hele mooi stad met een unieke geschiedenis.

Een andere route is de route richting Zeist waar je lekker door de dennenbossen fietst en ook richting een gebied komt met heide. “Ik zou dan richting landgoed Bornia en Heidestein gaan” aldus Josine die deze route zelf wilde fietsen op het moment van bellen. Vlak bij Zeist ligt de piramide van Austerlitz een heel mooi bosrijk gebied met als hoogtepunt de 33 meter hoge piramide. Dit monument uit de tijd van Napoleon bestaat uit een met gras beklede piramidevormige zandheuvel met een stenen obelisk. Het bouwwerk is ontstaan uit dankbaarheid voor Napoleon uit om verveling tegen te gaan van de op dat moment in het midden van Nederland gelegerde soldaten. Het was de bedoeling dat er uiteindelijk een groot beeld van Napoleon op de top van de toren zou komen te staan maar helaas is dat nooit zo ver gekomen.

Ga voor deze mooie fietsroutes langs bij het VVV kantoor dat gevestigd is aan het Onderdoor 80 in Houten of bezoek de website www.vvvkrommerijnstreek.nl

Of luister hier het hele interview terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love