Wildparkeren in Castellum

23 december 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Wildparkeren in Castellum

Neem een willekeurige dag bij winkelcentrum Castellum in de gelijknamige wijk in Houten-zuid: een wirwar van fietsen staat gestald buiten de daartoe geëigende fietsenrekken en vormen zodoende hinderlijke obstakels voor het winkelende publiek. Getooid met boodschappenkarren, tassen en niet zelden rijdend in invalidevoertuigen of een wandelwagen voortduwend moet het zich moeizaam een weg banen langs de fietsen die zijn achtergelaten door hun berijders. Kennelijk haastig hun weg naar het naastgelegen treinstation vervolgend. Het is niet enkel op doordeweekse dagen dat deze overweldigende partij fietsen gestald staat buiten de rekken. Ook in de weekenden en (school)vakanties vormen ze lange rijen op het plein nabij de winkels en tegen de winkelpuien.

Op een steenworp afstand van de trap die naar de perrons leidt is sinds jaar en dag een fietstransferium gevestigd waar tot na middernacht, bewaakt honderden fietsen gratis kunnen worden gestald. Bij de bouw is uitgegaan van een capaciteit van ruim 1500 te stallen fietsen.

Door de politie wordt steekproefsgewijs de overlast gepeild en wildparkeerders verzocht gebruik te maken van het transferium wanneer de reguliere fietsenrekken bezet zijn. Misschien kunnen niet alle in het winkelcentrum gestalde fietsen daar nog een plek vinden, maar vol staat de stalling zeker nog niet.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love