Wijkgericht samenwerken in Houten

28 november 2012

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Wijkgericht samenwerken in Houten

Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we prettig kunnen leven in Houten? Er lijkt een kentering nodig in de manier waarop bewoners, professionals, organisaties en overheden met elkaar samenwerken in de wijk.

“Van Houten&co” en Viveste organiseerden op 22 november de bijeenkomst “In de wijk, voor elkaar!”. Zij riepen alle partijen op om meer samen te werken in de wijken van Houten en aan te sluiten bij wat er bij bewoners speelt.
Ruim 60 inwoners en professionals uit Houten lieten zich inspireren door twee sprekers met brede kennis van wijkgericht werken. Cultuurpsycholoog Jos van der Lans liet zien hoe initiatieven die in het verleden door vrijwilligers zijn gestart in de loop van de tijd zijn overgenomen door professionals. Hierdoor is de vrijwilliger weggeduwd en is de bureaucratisering toegenomen waardoor de werkelijke hulp is afgenomen en het onbetaalbaar is geworden. Daarnaast zijn we het ontvangen van hulp als een recht gaan zien. Mensen kijken niet meer wat ze zelf nog kunnen samen met hun netwerk, maar dragen het probleem over aan een instantie. Dit werkt niet meer en past niet in deze tijd waarin bewoners ook zelf steeds meer eigen initiatieven nemen. Dwarsdenker Klaas Mulder gaf aan dat hij zich vooral zorgen maakt over Houtense huizenbezitters met een middeninkomen die hun baan gaan verliezen en/of gaan scheiden en daardoor in financiële nood terecht komen. Hij vroeg zich af welke oplossing hiervoor werkt.
zie ook de volgende initiatieven die met/door bewoners van Houten zijn opgezet:
Themamiddag Viveste en van Houten&co
Vrijwilligers project: Rommelmarkt & Buurtschouw: Bouw en Hout
Vrijwilligers project: Fladderen
Vrijwilligers project: Omroep Houten:
Vrijwilligers project: De Moestuin
Vrijwilligers project: Repaircafe & De plantenbak Do

 
 
 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love