Werkschuur Nieuw Wulven met een feestelijk tintje geopend

21 mei 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Werkschuur Nieuw Wulven met...

Zaterdag is de werkschuur nabij het speelbos in Nieuw Wulven, met een feestelijk tintje geopend. Stichting Natuurlijke Recreatie had gezorgd voor appeltaart en drinken. Stichting Natuurlijke Recreatie is als ondernemer door de gemeente geselecteerd om Nieuw Wulven een recreatieve impuls te geven. Mede dankzij subsidieverstrekker Leader Utrecht Oost, het Europese programma voor plattelandsontwikkeling in het oostelijk deel van de provincie Utrecht, heeft Stichting Natuurlijke Recreatie de werkschuur gerealiseerd.

De Ringslangen Werkgroep Houten had een tafel met informatiemateriaal ingericht waar een ringslangetje te zien was, dat natuurlijk weer is vrij gelaten. Voor de jongsten waren er quizzen te maken. Na afloop kregen de kinderen lege slangeneitjes mee.

Staatsbosbeheer was aanwezig met informatie over bodemdiertjes. De Natuur Ontdek Plek organiseerde een workshop ‘waterdiertjes zoeken’. Door de kinderen werden een bittervoorn en waterjuffer larven gevonden. Bij Groene Maatjes kon je wildplukken. Groene Maatjes organiseert kinderfeestjes, natuurgerichte lessen voor scholen en natuuractiviteiten

Alle activiteiten waren in samenwerking met Groen Doet Goed en Natuur Milieu Educatie Houten. Groen Doet Goed wil door het organiseren van buitenactiviteiten zoveel mogelijk kinderen met de natuur in hun eigen omgeving laten kennismaken.

De opkomst was niet overweldigend maar de belangstellenden die waren gekomen zijn heel enthousiast en deden aan veel activiteiten mee.

De werkschuur gaat met name gebruikt worden als startlocatie voor de groep mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt, die op gezette tijden het natuurgebied in zullen trekken om leer- en werkervaring op te doen in het groen. Daarnaast kunnen de natuurgroepen ook gebruik maken van de werkschuur voor bijeenkomsten en is er ruimte om materiaal op te slaan.

In Nieuw Wulven is ook een trim route aangelegd en een kruip- en sluiproute waarvoor Staatsbosbeheer een plattegrond heeft gemaakt. De trimroute start langs het Fectiopad.

Met dank aan Els Tove van de Milieu Werkgroep Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love