Week van de Poëzie

3 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Week van de Poëzie

De week van de Poëzie, viel samen met het voorlezen op scholen en het theaterweekend. De aftrap voor het team van Dorpsdichters Houten was in het Koffie Atelier in de bibliotheek, of eigenlijk in het Huis van Houten.

Als je de bibliotheek binnenloopt zie je vrij recht vooruit een kast met gedichten van lokale dichters. Als je de trap op loopt in de huiskamer van Van Houten en Co, zie je twee gedichten hangen en boven bij de balie hangt ook nog een “raamgedicht”. De opening vond plaats door het voordragen van het gedicht Woorden. Je vindt de geplaatste gedichten die door de Dorpsdichters zijn geschreven hier: Raampoëzie

Er zijn nog vier gedichten van twee andere schrijvers te vinden in de bibliotheek. Deze zijn nog tot vrijdag te bezichtigen.

Zaterdag 28 januari was wethouder Ria Frowijn te gast in Het Lokaal in de Hagen. Na de koffie, thee en enkele voordrachten werd zij door Nico Croes, de initiatiefnemer van de Avenida Poesia, meegenomen op een wandeling over de Goudvinkhaag, de gedichtenstraat oftewel Avenida Poesia. Ga daar vooral zelf eens kijken en lees de verschillende gedichten.

 

 

 

 

Op zondag was er PadS, ofwel Poëzie aan de Slinger, in de JTS zaal. Hier was het volle bak, er traden zeker twintig dichters en songwriters op, waarvan drie lokale debutanten, een debutant uit Nieuwegein en we maakten kennis met Bauke Steenhuisen, die nog niet zo lang in Houten
woont en waar we waarschijnlijk nog meer van gaan horen. Hiernaast waren er nog zes lokale dichters te vinden in de zaal en op het podium.

Een Bloemlezing samengesteld van en door de aanwezige dichters.

De komende tijd volgen nog de poëzietafels. Deze zijn elke laatste vrijdag van de maand in het Koffie Atelier in het Huis van Houten. U bent van harte welkom van 15.00 tot 17.00 uur.

En voor de nabije toekomst; een Poëziewandeling op 22 april vanaf 14.00, meer informatie volgt.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love