Wat is het belang van een lokaal radiostation?

18 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Wat is het belang...

Iedere zaterdag spreken de Dj’s van Omroep Houten met een club of organisatie omtrent een belangrijke dag van de week. Deze week spraken Jasper & Steffie met Omroep Houten radiocoördinator Melissa Oppelaar om tijdens de Werelddag van de Radioamateur te onderzoeken wat het belang is van lokale radio.

Lokale radiostations zoals Omroep Houten spelen een belangrijke rol binnen het bedrijfsleven, cultuursector en de politiek in een gemeente. Wanneer Melissa kijkt naar de samenwerkingen die de omroep heeft met verschillende instellingen in Houten dan is deze ongekend. Door het politieke programma weten de Dj’s van de omroep verschillende politieke figuren de vragen te stellen die branden op de lippen van de Houtenaar. Ook is een samenwerking zoals die van Enthousiasper met het theater Aan de Slinger een hele waardevolle omdat hierdoor net even wat extra aandacht besteed kan worden aan het culturele programma.

Misschien nog wel het belangrijkste voorbeeld waarin het belang van de omroep naar voren komt is de afgelopen twee jaar het programma “Houten tegen Corona” en vervolgens “Houten gaat door” geweest. In dit programma werd de Houtense bevolking wekelijks op de hoogte gehouden van de vorderingen omtrent de Covid-19 pandemie. Er werd gesproken met huisartsen, de burgemeester maar ook verschillende burger initiatieven kwamen onder de aandacht.
Een mooi voorbeeld dus van hoe belangrijk de lokale media is voor een gemeente zoals Houten.

Helaas gaat Melissa stoppen met haar werk als radiocoördinator bij Omroep Houten. Niet omdat ze hier geen plezier meer aan beleeft maar vooral omdat ze hier geen tijd meer voor heeft naast haar studie en de andere taken die ze vervult bij Omroep Houten. De afgelopen jaren is Melissa als coördinator verantwoordelijk geweest voor het reilen en zijlen van de radio tak van de Omroep. Zo begeleid Melissa de radiomakers bij het maken van hun programma, is ze bezig met het goed op orde houden van de programmering en is Melissa de vraagbaak voor alle vragen omtrent het maken van radioprogramma’s.

Op dit moment zoekt Omroep Houten daarom ook een radiocoördinator. Deze nieuwe coördinator moet toch wel aan de volgende eisen voldoen: Los dat deze persoon een liefde voor de radio moet hebben, zijn goede communicatie skills erg belangrijk om met alle radiomakers te kunnen communiceren en het is belangrijk om een band te hebben met Houten. De nieuwe coördinator hoeft niet uit Houten te komen want ook als je in Utrecht, Nieuwegein of omliggende gemeentes woont kan je jezelf aanmelden als nieuwe coördinator.

Geïnteresseerden kunnen de vacature bekijken die op de website van omroep Houten staat of een e-mail sturen naar hoofdredactie@omroephouten.nl

Luister via deze link het hele interview terug dat Melissa Oppelaar afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper radiouitzending:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love